Amedspor taraftarına deplasman yasağı

Amedspor taraftarına deplasman yasağı devam ediyor. Şanlıurfa İl Spor Güvenlik Kurulu, Amedspor taraftarının stadyuma alınmaması kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Amedspor Kulübü, Şanlıurfaspor-Amedspor maçı için getirilen tarafta yasağına tepki göstererek, “Deplasmanlarda uygulanan taraftar yasakları sadece kulübümüze uygulanan bir yasak değil, ülke futbolunun en büyük ayıbıdır” dedi.

Amedspor Kulübü, yasak kararını “Şanlıurfa İl Spor Güvenlik Kurulu'nun 17.08.2022 tarihindeki 202208 sayılı kararı gereğince, 10.09.2022 tarihinde saat 19:00'da Şanlıurfa'da oynanacak olan Şanlıurfaspor-Amedspor 2. Lig Beyaz Grup 3. Hafta müsabakası için Amedspor taraftarının stadyuma alınmaması kararı alınmıştır” şeklinde duyurdu.
Kulüp tarafından yapılan açıklamada,“Kararın tebliğine ilişkin Şanlıurfaspor Başkanı ve yönetimi ile görüşülmüş, kendileri "kardeş iki kentimizin taraftarı arasında hiçbir problem ve sorun olmadığını ve birlikte centilmence maçı izlemek istediklerini" Şanlıurfa ilindeki kamu kurumu amirlerine iletmelerine rağmen alınan yasak kararı kalkmamıştır” denildi.

'FUTBOL TARAFTARLA GÜZELDİR'

Açıklamada, Amedspor Kulübü’nün yürütmeyi durdurma ve kararın iptali için süreç başlatıldığı belirtildi.
“Futbol taraftarla güzeldir” ifadesinin yer aldığı açıklamada, şöyle denildi: “Buradan tüm spor kamuoyunun bilmesini isteriz ki, deplasmanlarda uygulanan taraftar yasakları sadece külübümüze uygulanan bir yasak değil, ülke futbolunun en büyük ayıbıdır ve bu yasaklar çığ gibi büyüyen bir Amedspor sevgisi etrafında taraftarımızla kenetlenmemizi sağlamaktadır.” (DUVAR)