Amedspor-Şanlıurfaspor maçında hakem değişikliği

Pazar günü oynanacak ve şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren Amedspor-Şanlıurfaspor maçını yönetecek hakem değiştirildi. Amedspor karara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 29 Ocak Pazar günü oynanacak Amedspor-Şanlıurfaspor maçının hakemi değiştirildi. Maçta İzmir Bölgesi’nden Ferhan Kestanlıoğlu'nun görev yapacağını açıklayan Merkez Hakem Kurulu (MHK), bu kararını değiştirerek maça İstanbul Bölgesi A Klasman hakemi Ozan Ergün'ü atadı. Hakem değişikliğinin Şanlıurfaspor’un itirazından kaynaklandığı ileri sürüldü.

Şanlıurfaspor’un resmî hesaplarında yayınlanan ve daha sonra silinen açıklamalarda, hakem Ferhan Kestanlıoğlu'na yönelik suçlamalar yer almıştı.

AMEDSPOR: HAKEMLER ZAN ALTINDA BIRAKILDI

Amedspor konuyla ilgili açıklama yaptığı açıklamada, hakemlerin zan altında bırakıldığını belirtti. Kulüp açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“29.01.2023 tarihinde oynanacak olan Amedspor – Şanlıurfaspor maçına MHK tarafından atanan hakem, Şanlıurfaspor kulübünün yaptığı açıklamalar ve MHK’ye uyguladığı baskılar sonucunda değiştirilmiştir. Bu durum öncesinde ve sonrasında atanan hakemlerimizi hem de ülkemizde maç yöneten hakem camiamızı zan altında bırakmıştır.

Buradan TFF ve MHK yetkililerine sesleniyoruz; atadığınız hakemlerin arkasında duramıyorsanız, baskılar sonucu değiştiriyorsanız burada takdiri atadığınız hakem camiasına bırakıyoruz. Biz iki kardeş kent olan ve taraftarlarımızın bir olduğu Amedspor ve Şanlıurfaspor camiası arasındaki gerilimi düşürmeye çalıştıkça, Şanlıurfaspor Kulübünün resmi hesaplarından yaptığı provoke edici paylaşımları kınıyor, Şanlıurfa ve Amed taraftarlarının kardeşlik ruhuyla oynayacağı maça gölge düşürmekten ileriye gitmeyeceğini belirtiyoruz.”

LİGDE ŞAMPİYONLUK YARIŞI

20 haftanın geride kaldığı ligde, Şanlıurfaspor 38 puanla lider durumda. Erokspor ve Amedspor ise 37 puanla liderin hemen arkasında yer alıyor. Ligde şampiyon takım direkt bir üst ligde yükseliyor.