Amedspor'dan Turhan Özyazanlar için anma

Amedspor sosyal medyadan yaptığı açıklamada takımı 2012-2013 sezonunda Avrupa'nın en erken şampiyonu yapan eski teknik direktörleri Turhan Özyazanları yayınladığı bir mesajla andı.

Turhan Özayazanlar 60 yaşında saha kenarında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle vefat etmişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Teknik Direktör Turhan Özyazanlar vefatının 5. yılında anılıyor. Özyazanlar'ın 3. Lig'de mücadele ettikleri 2012-2013 futbol sezonundaki başarısını hatırlatan Amedspor sosyal medyadan, "Bugün eski teknik direktörlerimizden Turhan Özyazanlar'ın vefatının 5. yılı. Takımımızı çalıştırdığı 2012-2013 sezonunda ligin bitime 7 hafta kala takımımıza Türkiye ve Avrupa çapında en erken şampiyon olma unvanı kazandıran değerli hocamızı saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz" açıklamasını yaptı.    

Amedspor 2012-2013 sezonunda 12 maçta 12 galibiyetle
profesyonel liglerdeki en iyi başlangıç rekorunu kırmıştı.

Özyazanlar'ın  vefat ettiği 2015 yılındaki takımı Bandırmaspor'dan da açıklama geldi. Teknik direktörlerinin maç sırasında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle vefat ettiğini hatırlatan kulüp, "2015 yılında karşılaştığımız Kahramanmaraşspor maçında geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan değerli hocamızı saygıyla anıyoruz. Seni unutmayacağız #TurhanÖzyazanlar!" mesajını paylaştı.   

TURHAN ÖZYAZANLAR KİMDİR?

Fenerbahçe'nin altyapısında Lüleburgazspor'da futbol oynayan Turhan Özyazanlar, İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki eğitimine devam etmek için futbolculuk kariyerini sonlandırdı. 1987 yılında, 2. Lig'de mücadele eden İstanbul DSİ'nin teknik direktörlüğünü yapmaya başladı. Daha sonra bugün Başakşehir Futbol Kulübü adını alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a geldi ve 1994'e kadar antrenör olarak görev yaptı. Daha sonra bir kaç kez daha bu kulübe döndü. Özyazanlar ayrıca, Öz Sahrayıceditspor, Yalovaspor, Eyüpspor, Alibeyköyspor, İstanbul Güngörenspor, Samsunspor, Amedspor, Sarıyer, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Bandırmaspor'da görev yaptı. (HABER MERKEZİ)