Amed Şehir Tiyatrosu Don Kişot oyunuyla izleyiciyle buluşacak

Amed Şehir Tiyatrosu Don Kişot oyunuyla izleyiciyle buluşacak. Oyunun prömiyeri 29 Haziran'da gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını kısıtlamalarının esnetilmesiyle birlikte tiyatrolar perdelerini açmaya hazırlanıyor. Amed Şehir Tiyatrosu da Don Kişot oyunuyla izleyicileriyle buluşacak. Miguel de Cervantes'in romanı Don Kişot'tan uyarlanan oyunun prömiyeri yarın saat 19.00'da Kayapınar ilçesindeki Amed Şehir Tiyatrosu'nda yapılacak.

Yönetmenliğini Ferhad Feqî yaptığı oyunda Özcan Ateş, Şahabettin Dağ, Berfin Emektar, Dicle Güneş Yavuz, Özkan Şeker ve Şilan Alagöz oyuncu olarak yer alıyor. 

AMED ŞEHİR TİYATROSU 

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) belediye eşbaşkanlarının yerine kayyımların atanması sonrası Kürtçe oyunlar sahneleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) 2016 yılının sonunda kapatıldı. Kayımlar, tiyatroda çalışanların işlerine ise son verdi. Kayyım tarafından işten atılan DBŞT’nin oyuncuları, 2017’de Amed Şehir Tiyatrosu’nu kurarak yollarına devam etti. Amed Şehir Tiyatrosu, kısa bir süre içerisinde çok sayıda Kürtçe oyunla izleyicilerin karşısına çıktı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)