Amasra'daki maden faciasında ölen işçinin çocuğu dünyaya geldi

Amasra'daki maden faciasında ölen Selçuk Ayvaz'ın çocuğu dünyaya geldi. Çocuğa babasının adı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra maden ocağındaki faciada ölen işçilerden Selçuk Ayvaz'ın eşi, üçüncü çocuğunu dünyaya getirdi, çocuğa babasının ismi verildi.

Maden işçisinin eşi Elif Ayvaz, gazetecilere, eşinin bir rahatsızlığı nedeniyle 3 günlük raporunun ardından patlamanın yaşandığı gün işe gittiğini, patlamayı televizyondan öğrendiğini söyledi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, ilk etapta kendisine önemli bir durum olmadığını söylediklerini, ardından grizu patlaması olduğunu öğrendiklerini belirten Ayvaz, "Eşim, patlamanın yaşandığı gün mesaiden çıktıktan sonra doğum iznine ayrılacaktı, onu bekliyorduk" dedi.

Eşinin, doğacak çocuğuna "Sungur" ismini koymak istediğini, eşini kaybettikten sonra kendilerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise "Çocuğun ismini babasının ismi Selçuk koyun" dediğini belirten anne Ayvaz, şunları söyledi:

"Hem onun istediği hem de eşimin adını koyduk ve 'Sungur Selçuk' ismini verdik. Çocuğum doğdu, hastanede babasının kucağına veremediler. Çocuğumun babasıyla hiçbir hatırası yok, baba kokusu yok. Önceki çocuğumu ben doğum yaptıktan sonra ilk babasına vermişlerdi." (HABER MERKEZİ)