Amasra'da bilirkişi heyeti incelemeye başladı

Başsavcılık, 41 madencinin öldüğü ocakta maden mühendisleri, elektrik, jeoloji, jeofizik ve makine mühendisleri ile iş güvenliği uzmanından oluşan bilirkişi heyetinin çalışmaya başladığını açıkladı.

Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, bilirkişi heyetiyle birlikte 41 madencinin vefat ettiği ocakta inceleme yaptı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağındaki patlamayla ilgili soruşturma kapsamında, bilirkişi heyetinin incelemelere başladığını duyurdu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, müşteki, mağdur ve tanıkların ivedi şekilde beyanlarının alınmasına başlandığı aktarıldı: "Olayla ilgili olarak soruşturmaya etki edecek nitelikte delillere ulaşılması amacıyla söz konusu maden işletmesinin dijital materyallerine ve belgelerine el konulmuştur. Olayla ilgili olarak maden mühendislerinden, elektrik mühendisinden, jeoloji mühendisinden, jeofizik mühendisinden, makine mühendisinden, A sınıfı iş güvenliği uzmanından oluşan bilirkişi heyeti, ilçemize gelerek çalışmalarına başlamıştır. Olayla ilgili soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir." (HABER MERKEZİ)