Altındağ Belediyesi'nden grev kırıcılığı: İşçiler tepki gösterdi, polis müdahale etti

Maaş farkları ödenmediği için eylemlerini sürdüren Altındağ Belediyesi işçileri, belediyenin başka ilçeden işçi getirerek grev kırıcılığı yapmasına tepki gösterdi. Polis işçilere müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Partili Veysel Tiryaki'nin 31 Mart seçimlerinde yeniden kazandığı Altındağ Belediyesi'nde işçilerin ek protokol zammının ödenmemesine karşı başlattığı eylem dördüncü gününde devam ediyor.

Altındağ Belediyesi'nin Pursaklar Belediyesinden işçi getirerek ve geceden personel çekerek grevi kırmak, 5 çöp aracını işe çıkarmak istediği öğrenildi. İşçiler duruma müdahale ederken polis de işçilere müdahale etti.

Evrensel'de yer alan habere göre, sendikanın olmadığı, eylemin izinsiz olduğu ve valilik kararını öne süren polisin, işçileri dağıttığı ne işçilerin toplanmasına izin vermediği öğrenildi.

İşçiler ise kendi arasından temsilci seçip yönetimle görüşmeye gönderdi. Eylemin dördüncü gününde de iş başı yapmayan işçilerin bekleyişi sürüyor.

ALACAKLARI EKSİK YATIRILDI, EN AZ 70 İŞÇİ İŞTEN ATILDI 

Altındağ Belediyesi işçileri, toplu iş sözleşmeden doğan geriye dönük alacaklarının 8 ay boyunca ödenmemesine karşı bir ay önce belediye önünde eylem başlatmış, direniş sonucunda ücretler yatırılmıştı. Kazanımın ardından yatırılacak ilk ayın ücretleri ise eksik yatırıldı.

İmzalanan ek protokol ile yüzde 30 zam alan işçilerin ek protokol zamları yatırılmadı. İşçiler bunun üzerine 4 gün önce Fen İşleri Kampüsünde eylem başlattı. İşçiler, seçimin ardından AK Partili Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin işçi kıyımına başladığını duyurdu. Haklarını alıncaya kadar iş durduracaklarını ifade eden işçiler bütün bölümlerden işten atmaların sürdüğünü, sayının 70’e dayandığını anlattı.

 

(HABER MERKEZİ)