Altın Portakal’ın En İyi Belgeseli seçilen 'Maddenin Halleri' İstanbul'da

"Maddenin Halleri" İstanbul'da: Deniz Tortum'un Altın Portakallı belgeseli "Maddenin Halleri", 39. İstanbul Film Festivali kapsamında 14 Ekim'de İstanbullu izleyicilerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen ve sanatçı Deniz Tortum’un 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali ’nde En İyi Belgesel seçilen son filmi “Maddenin Halleri” , İstanbul’da ilk kez 14 Ekim Çarşamba günü 39. İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek. 39. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Belgesel Yarışması'nda yarışacak olan film, 14 Ekim’de Cinemaximum City’s, 15 Ekim’de ise Kadıköy Sineması'nda gösterilecek ve 18 Ekim Pazar günü festival kapsamında çevrimiçi gösterimde izlenebilecek.

17 Ekim'de Engelsiz Filmler Festivali'nin Engelsiz Yarışma'sında jüri karşısına çıkacak olan “Maddenin Halleri” ayrıca, 23 Ekim’de New York’ta düzenlenen Imagine Science Film Festivali’nde ABD prömiyerini yapacak.

Yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu, Öykü Canlı ve Aslı Erdem’in, ortak yapımcılığını Fırat Sezgin’in üstlendiği “Maddenin Halleri”, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni evi bellemiş doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının gündelik hayatlarını takip ediyor.