Altın Portakal’da ödül krizi: Ödül vereceklere birlikte karar verdik

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Tamer Karadağlı’nın Nihal Yalçın’a saygısız tavrı damgasını vurdu. Festivalde ödül verenlerin nasıl seçildiği tartışmalara neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ödül törenine, 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Nihal Yalçın'ın konuşması sırasında, ödülü veren Tamer Karadağlı'nın tavırları damga vurdu.  Karadağlı, Nihal Yalçın teşekkür konuşması yaparken araya girip ödülü uzattı. Konuşması bölünen Yalçın “Kim verdi ödülü, sus mu dediniz?” diyerek Karadağlı'ya tepki gösterdi. Tamer Karadağlı ise "Rica ederim, ödülünüzle birlikte konuşun diye..." dedi.

Eleştirilerle karşı karşıya olan Karadağlı yaptığı açıklamada, Yalçın’ı hedef gösterdi ve teröre destek verdiğini ima etti. Tüm bu tartışmaların ardından kamuoyunda merak edilen soruların başında gelen "Ödül verecek davetliler nasıl seçildi?" sorusunun peşine düştük.

Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, ödül töreninde yaşananlarla ilgili sorumluluk aldıklarını belirtti. Boyacıoğlu, davetlilerin vereceği ödüllerde jüri üyelerinin herhangi bir seçim yapmadığını vurguladı.

‘DAHA DİKKATLİ OLACAĞIZ’

Boyacıoğlu, “Tamer Karadağlı gibi isimleri Antalya’ya çağırmak büyük bir hataymış ama otuz dört yıla kırk beş festival sığdırmış biri olarak sorumluluğu kabul ediyorum. Bundan sonraki festivallerde daha dikkatli olacağız” ifadelerini kullandı.

‘TÜM FESTİVAL KOMİTESİ BİRLİKTE KARAR VERİYOR’

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ve organizasyon komitesinden ANSET’in İdari ve Mali İşler Müdürü Aydil Borak yaptığı açıklamada, “Tüm festival komitesi birlikte karar veriyor. Davet edilen ünlü isimler arasından ödül verecek kişiler seçiliyor” dedi.  

TAMER KARADAĞLI, NİHAL YALÇIN’I HEDEF GÖSTERDİ

TV8'deki 2. Sayfa programına katılan Tamer Karadağlı, konuşmasında Nihal Yalçın'ın bir süre önce konuk olduğu bir YouTube yayınında "Son kez tweet atacak olsan ne yazarsın?" sorusuna verdiği "Selahattin Demirtaş’a özgürlük" yanıtını gündeme getirdi. 

Karadağlı şu ifadeleri kullandı: "Olay politize edildi. Sadece ödülü lafını kesip verdi, kadın düşmanı bilmem ne şu bu. Ben hiçbir terbiyesizlik yapmadım. ‘Bana sus mu diyorsunuz’, yo ödülünüzü alın ödülünüzle konuşun. Ben bu kadar ciddiye almadım zaten. Ondan sonra linç kampanyası başlayınca bir gün bekledim. Ohoo sonra aldı başını gitti. Pervin Buldan sahip çıktı. Demek ki başka şeyler var arkasında, sahip çıkanlar başka insanlar. Ben de böyle bir şeyin içinde olmam. Bir video çekmiş, ‘Son kez tweet atacak olsan ne yazarsın’, ‘Selahattin Demirtaş’a özgürlük.’ E Selahattin Demirtaş ne dedi? ‘Abdullah Öcalan’ın heykelini dikeceğiz’ dedi. Yani hanımefendi bunu mu savunuyor?"

Karadağlı açıklamalarına şöyle devam etti: "Pervin Buldan ona sahip çıkıyor, Canan Kaftancıoğlu ona sahip çıkıyor. Burada bir linç girişimi var, benim duruşum da belli olan bir duruş. Ben Türk askerine silah doğrultan, ateş eden polisini öğretmenine ateş eden terörist örgütün tümüyle karşısındayım. Ben PKK’nın terör örgütü olduğuna inanan bir insanım. Şimdi gidip onlara sormak lazım. Siz PKK’nın terör örgütü olduğuna inanıyor musunuz? Öcalan'ın terörist başı olduğunu söyleyebiliyor musunuz?"

Karadağlı, oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan'ın konuya ilişkin, "Her başarılı kadının ensesinde vızıldayan bir erkek vardır" yorumuna da "Doğru bir saptamada bulunmuş Ahmet Mümtaz Taylan, herhalde Abdullah Öcalan fısıldıyor" diye karşılık verdi. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, konuşması sırasında kendisini de hedef gösteren Tamer Karadağlı'ya "Zeka seviyesini belli etti" diyerek tepki gösterdi.