Altın Koza Ulusal Yarışma'da 45 film gösterilecek

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na başvuran 45 film arasından seçilen ve jüri karşısına çıkacak eserler açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na başvuran 45 film arasından 10 eser jüri karşısına çıkacak. 13-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Nisan Dağ’ın “Bir Nefes Daha”, Barış Sarhan’ın “Cemil Şov”, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun “Dermansız”, Erdal Rahmi Hanay’ın “Fuad”, Sinan Sertel’in “İçimdeki Kahraman”, Erkan Tahhuşoğlu’nun “Koridor”, Muhammet Çakıral’ın “Lacivert Gece”, Tufan Taştan’ın “Sen Ben Lenin”, Ahmet Necdet Çupur’un “Yaramaz Çocuklar”, Mehmet Ali Konar’ın “Zin ve Ali’nin Hikayesi” adlı filmler Altın Koza için yarışacak.

Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun “Dermansız” ile Erdal Rahmi Hanay’ın “Fuad” filmi dünya prömiyerini yapacak. Dünya prömiyerini yarışma kapsamında gerçekleştirecek diğer filmler ise; Sinan Sertel’in “İçimdeki Kahraman”, Erkan Tahhuşoğlu’nun “Koridor” ve Muhammet Çakıral’ın “Lacivert Gece” olacak. Yarışmanın finalistlerinden Nisan Dağ’ın ikinci filmi “Bir Nefes Daha” dünya prömiyerini 24. Tallinn Black Nights Film Festivali’nde yaptı. Barış Sarhan’ın ilk sinema filmi olan “Cemil Şov” da Altın Koza için yarışacak filmlerden.

43. Moskova Film Festivali’nde ilk kez seyirci karşısına çıkan “Sen Ben Lenin” ise Tufan Taştan’ın ilk uzun metraj filmi.  Ahmet Necdet Çupur’un ilk uzun metraj filmi “Yaramaz Çocuklar” belgeseli, prömiyerini gerçekleştirdiği 2021 Visions du Reel’de “Jüri Özel Ödülü” aldı. Belgesel Türkiye’de ilk kez Adana’da gösterilecek. Altın Koza ödüllerinin son adayı ise Mehmet Ali Konar’ın yönettiği “Zin ve Ali’nin Hikayesi.”  Sinemaseverlerin merakla beklediği Altın Koza Ödülleri 18 Eylül gecesi düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Etiketler Altın Koza sinema film