'Altılı masa' üçüncü kez Demokrat Parti ev sahipliğinde kuruldu

'Güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakat metni'nde ortaklaşan 6 muhalefet partisi genel başkanı, bugün Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde üçüncü kez bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Kamuoyunda "altılı masa" olarak bilinen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanları bugün üçüncü kez bir araya geldi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde, iftar yemeğinde bir araya gelen liderler, DEVA Partisi’nin Ankara’daki genel merkezinde yapılan ikinci toplantıdan 27 gün sonra 3. görüşmeyi gerçekleştiriyor.

Altılı masanın gündemine daha önce üzerinde uzlaşılan parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritası ile "seçim güvenliği" var.

Yeni seçim yasasına dönük ittifak ve seçim işbirliği formüllerinin de konuşulması beklenen toplantıda iktidarın göçmen politikası, dış politikadaki gelişmeler ve ekonomi de gündem maddeleri arasında bulunuyor.

Toplantı sonrasında, liderlerin alınan kararları yayınlayacakları ortak deklarasyonla kamuoyuna duyurması bekleniyor.

BEŞ LİDER DEMOKRAT PARTİ'DE 

Altılı masanın üçüncü toplantısına saat 19.15 itibariyle gelen liderleri Gültekin Uysal, Genel Merkez'in girişinde karşıladı.

DP Genel Merkezi'ne ilk giden lider CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Daha sonra toplantıya sırasıyla DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve son olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gitti.

Akşener, yanında getirdiği bir tepsi baklavayı parti görevlilerine teslim etti.

LİDERLERİN İFTAR MENÜSÜ

Üçüncü defa bir araya gelen 6 liderin iftar menüsü şu şekilde:

(Zeytin, Hurma, Pastırma, Tulum/Beyaz/Kaşar Peyniri, Kuru Kayısı, Ceviz)
Üzüm Hoşafı
Mevsim Salata
Ezme ve Cacık
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası
İlik Soslu Kuzu İncik
Fıstıklı Kuş Üzümlü İç Pilav
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı