Altılı Masa, aralık ayında ortak adayı tartışmaya başlayabilir

Gazeteci Gökçer Tahincioğlu, Altılı Masa'da ortak aday gündeminin Geçiş Süreci Yol Haritası ve Ortak Çalışma Grubu'na yönelik çalışmaların tamamlanmasından sonra başlayabileceğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin oluşturduğu Altılı Masa önceki gün sekizinci liderler toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Süreci Yol Haritası ve Ortak Çalışma Grubu üzerine görüşüldüğü belirtildi.

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre sona gelindiği ifade edilen bu iki çalışmanın liderler tarafından onaylanmasının ardından aday belirleme gündeminin başlayabileceği aktarıldı.

Tahincioğlu'nun haberinden ilgili bölüm şöyle:

"Yol Haritası’nın kısa sürede tamamlanacağı, sonuç aşamasına gelindiği öğrenildi. Ortak Çalışma Grubu da 9 ana, 60 alt başlık altında yürüttüğü çalışmanın yaklaşık üçte birini tamamladı. Seçimin kazanılması durumunda hangi alanda hangi temel adımların atılacağına yönelik temel politikalar metninin de ay sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Bu iki çalışmanın tamamlanıp liderler tarafından onaylanmasının ardından altılı masanın ortak adayı belirleme çalışmalarına başlaması bekleniyor. Bu çalışmaların ay sonunda bitmesi durumunda, Aralık ayının ortalarında yapılacak toplantıda ortak adayın kim olacağına yönelik önerilerin tartışılmaya başlanabileceği ifade ediliyor. Çalışmaların yetişmemesi durumunda ise ortak adayla ilgili ilk tartışmaların yeni yılın ilk toplantısında başlatılması bekleniyor.

Buna karşılık, parti kurmayları, ortak adayın, seçim tarihinin açıklanmasıyla birlikte kamuoyuna duyurulması eğiliminin sürdüğünü, bu yüzden nihai olarak, aday olacak ismin şubat ya da mart aylarında açıklanabileceğini belirtti."

HABERİN TAMAMI