Altılı Masa, Akşener’in ev sahipliğinde toplanıyor

Altılı Masa’da yer alan siyasi partilerin liderleri bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde 11. kez bir araya geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde 11. kez bir araya gelecek Altılı Masa’da liderlerin ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını konuşması bekleniyor.

Toplantıda, 30 Ocak’ta kamuoyuna açıklanacak olan 'temel politikalar' metni ile Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin temel ilkeleriyle ilgili çalışmaya da son noktanın konması hedefleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal son olarak 5 Ocak'ta bir araya gelmişti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Bu toplantıda ilk kez bu kadar yoğun ve kapsamlı şekilde cumhurbaşkanı adayı üzerinde durulacak. İYİ Parti olarak 13. Cumhurbaşkanının bu masa tarafından belirlenecek aday olmasını büyük bir sorumluluk duygusuyla istiyor, arzuluyor ve bunun için yoğun bir çaba sarf ediyoruz" dedi.Bu toplantıda, ortak cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinin başlatılması kararı alınmıştı. (HABER MERKEZİ)