Altı aylık bebeği yangından balkona tırmanan göçmen gençler kurtardı

Fransa'nın Nantes kentinde bir apartmanda çıkan yangında mahsur kalan altı aylık bir bebek ile ebeveynlerini bir grup genç kurtardı. Balkona tırmanan gençler ülkede kahraman ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın Nantes kentinin Bottière bölgesindeki bir apartmanda çıkan yangında mahsur kalan altı aylık bir bebek ile ebeveynleri, bir grup genç tarafından kurtarıldı. Üçüncü katın balkonuna tırmanarak aileyi kurtaran gençler ülkede kahraman ilan edildi.

Fransız basınındaki haberlere göre, binaya tırmanan gençler bebeği battaniyelere sarıp bir noktada aşağıya atarak kurtarabildi. O sırada kritik durumda olan ve hastaneye götürülen bebeğin iyileşmekte olduğu belirtildi. 

'Kurtarma operasyonu'na katılan gençlerden Tahmid, Ouest-France internet sitesine yaptığı açıklamada bebeği balkondan arma kararını 'son çare' olarak niteledi.

Bölgedeki bir gençlik örgütünün lideri olan Kenza Zekkar ise itfaiyenin gelmesi beklenirken kurtarma için gençleri kendisinin örgütlediğini söyledi. Balkona tırmanan gençlerden üçünün mülteci olduğunu anlatan Zekkar, bu kişilere resmi belge verilmesi ve barınma yardımı yapılması için hükümete de çağrıda bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a 'Bottière kahramanlarını onurlandırma' çağrısı yapan bir imza kampanyası da başlatıldı.

Yangında diğer dairelerden birçok kişinin de itfaiye tarafından kurtarıldığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler yangın Nantes Fransa