Altaylı: Madem bu kadar gündem olmak istiyordun haberi niye bıraktın?

Gazeteci Fatih Altaylı, eski FOX Haber sunucusu Fatih Portakal'ı katıldığı 'Türkiye Yüzyılı' etkinliği üzerinden eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, eski FOX Haber sunucusu, gazeteci Fatih Portakal’ın, 'dört koldan gündem olma peşinde' olduğunu yazdı. Altaylı, “Madem bu kadar gündem olmak istiyordun, niye gündem olmamak için haberi bırakıyorum dedin?” diye sordu.

Fatih Portakal en son, AK Parti'nin bazı muhalif gazetecileri de davet ettiği "Türkiye Yüzyılı" vizyon belgesini açıklayacağı toplantıya gitmesi üzerinden gündem olmuştu.

Altaylı, bugünkü köşesinde özetle şunları söyledi:

“Bu arkadaşımız, iki sene öncesine kadar Fox Haber’i sunuyordu ve oldukça başarılı idi. En yüksek ratinglere sahip ana haber bülteniydi. Muhalif bir bülten olduğu için de hedefteydi. Sonra bir gün aniden başarılı sunucusu Fatih Portakal ‘Ben bırakıyorum’ dedi. Kendi açıklamasına göre ‘Gündemde olmaktan, sürekli tartışılmaktan, sürekli konuşulmaktan yorulmuştu ve İzmir’deki çiftliğine çekilecek, toprakla uğraşacaktı. Gündem olmak istemiyordu. Toprağa dönecekti. Döndü de.

Ama o gün bugündür gündem olmak, gündemde kalmak, gündemi belirleyebilmek için her şeyi yapıyor. Sosyal medyasından, youtube’dan, dört koldan gündem olma peşinde. Benim de anlamadığım tam da bu. Madem bu kadar gündem olmak istiyordun, niye gündem olmamak için haberi bırakıyorum dedin. Bir anlatsa da bilsek.” (HABER MERKEZİ)