Altay, Panionios'un doğum gününü kutladı

İzmir'in Süper Lig temsilcilerinden Altay, şehrin en eski kulüplerinden Panionios'un kuruluş yıldönümünü kutladı: "Ege'nin karşı yakasında İzmir kültürünü yaşatan kardeşlerimize nice yıllar dileriz"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Altay Spor Kulübü, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla Yunanistan'ın Panionios takımının kuruluş yıldönümünü kutladı. İzmir temsilcisi, paylaştığı mesajda Yunan takımın Ege'nin karşı kıyısında İzmir kültürünü yaşattığını vurguladı. 

ASIRLIK DOSTLUK

Teknik Direktör Mustafa Denizli liderliğinde bu sene Süper Lig'e yükselen Altay, bir başka İzmir takımının kuruluşunu kutladı. 1890 yılında İzmir'de kurulan Panionios için 'kardeş kulüp' diyen Altay, Türkçe ve Yunanca doğum günü mesajı verdi. Paylaşımda: "Geçmişte İzmir sokaklarında yaşayan dost kulübümüz Panionios'un 130. kuruluş yıl dönümünü kutlarız. Ege'nin karşı yakasında İzmir kültürünü yaşatan kardeşlerimize nice yıllar dileriz" ifadeleri yer aldı.

Panionios ile 1914 yılında kurulan Altay arasındaki dostluksa oldukça eski zamanlara dayanıyor. Öyle ki yakın bir tarihte yenilenmiş haliyle tekrar taraftarla buluşması beklenen ve Altay'ın maçlarını oynadığı 1910 yılında kurulan Alsancak Stadı'nın çimlerine ilk ayak basan takım Panionios kulübü.  

GEÇEN SENE İFLAS ETMİŞTİ

Yunanistan'ın başkenti Atina, kuruluşu İzmir'e dayanan Panionios ve Apollon Smyrni gibi iki önemli takıma ev sahipliği yapıyor. 2020 yılında iflas eden Panionis 14 Eylül 1890 tarihinde, Osmanlı İmparatorluğu’nun bir vilayeti olan İzmir’de kuruldu. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi imparatorluğun köklü kulüplerinden neredeyse 15 sene evvel kurulan Panionis'in orijinal ismi ‘Pan-İyonyan Jimnastik Kulübü’.  Kısa adı Panionios ile Osmanlı ve Yunanistan spor tarihine geçen kulüp, kuruluşundan 32 yıl sonra Atina’ya taşındı. Kulübün Yunanistan’ın başkentine taşınmasından sonra, ağırlıklı olarak 'Nea Smirni' (Yeni İzmir) semtini mesken tuttu. (HABER MERKEZİ)