Alper Gezeravcı kimdir?

Alper Gezeravcı, uzaya çıkacak olan ilk Türkiye vatandaşı olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin uzaya gidecek olan ilk ismi Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979’da Mersin’in Silifke İlçesinde doğdu. 1993 yılında Işıklar Askeri Lisesi’ne, 1997 yılında Hava Harp Okulu’na girdi. 2001 yılında teğmen olarak mezun oldu ve Hava Kuvvetleri’nde F-16 pilotu olarak eğitim aldı; kıtada göreve başladı.

ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsünde harekat araştırması alanında yüksek lisans yaptı. 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 21 yıl görev alan ve Standardize Filo Akademik Kol Komutanı olan Gezeravcı tanıtım toplantısında kariyeriyle ilgili şu bilgileri vermişti: "Süreç içerisinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın göndermiş olduğu yüksek lisans vesilesiyle yurt dışında yüksek lisansımı tamamladım. Ülkeme dönüp görevime devam ettim. Farklı kıta ve pozisyonlarda görev icra ettikten sonra Milli Uzay Programı'na başvurdum. Bu sürece başvuran aday olarak, bu duyuruyu ilk duyduğumda zihnimde canlanan şuydu: Güzel ülkemizin insanlarının girdiği hiçbir yolda başarılı olamayacağı hiçbir adım yoktur. Bana çocukken küçük yaşta büyüklerim tarafından ne olmak istediğim sorulduğunda, benim için limit gözümün görebildiği gökyüzündeki uçaklardı."

Gezeravcı, son olarak Standardizasyon Filosu Akademik Kanat Komutanı olarak Adana'daki 10'uncu Üs Komuta Birimi'ne atandı. Filonun standardizasyonu ve değerlendirilmesi, tüm eğitim dokümanlarının Hava Kuvvetleri standartlarına göre düzenlenmesi, tüm F-16 ve KC-135R pilotlarının kontrol uçuşları öncesinde sınavlarının yapılması ve filo dokümantasyon standartlarının denetlenmesinden sorumluydu. (HABER MERKEZİ)