Alparslan Kuytul'a 'cumhurbaşkanına hakaret'ten hücre cezası: 'Kurum görevlisine hakaret etti'

Tutuklu olan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın kurucusu Kuytul'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "diktatör" dediği iddiasıyla "kurum görevlisine hakaret"ten 3 gün hücre cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL döneminde çıkarılan KHK ile 2018 yılında kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul, iş insanı Koray Sarısaçlı'yı kaçırıp alıkoyma ve bir doktoru tehdit etme suçlamalarıyla tutuklu olarak yargılanıyor.

Kuytul'un avukatı Bilal İpek, 4 Mayıs günü Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ağrı'daki Patnos L Tipi Cezaevi'nde bulunan müvekkiline 3 gün hücre cezası verildiğini açıkladı. 

İpek'in paylaştığı kararda, Kuytul'un eşi Semra Kuytul'la, 19 Nisan'da yaptığı telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "diktatör" diyerek hakaret ettiği öne sürüldü. Kararda, Kuytul'un "Allah bu diktatörlükten milletimizi kurtarsın" dediği belirtiliyor. Bu gerekçe ile Kuytul'a "kurum görevlisine hakaret veya tehditte bulunmak" suçlamasıyla 3 gün hücre cezası verildi.

Avukat İpek, paylaşımında "Müvekkilin konuşmasında Cumhurbaşkanına karşı herhangi bir söylem olmamasına rağmen Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddia edilmiştir. Bu sebeple de ceza veremeyeceğini anladıkları için kurum görevlilerine hakaretten ceza verdiler. Öncelikle müvekkilin konuşmasında kesinlikle ne cumhurbaşkanına ne de başkasına hakaret bulunmamaktadır. Ayrıca Cumhurbaşkanı kurum görevlisi değildir" dedi.

SEMRA KUYTUL: KONUŞMA YAPACAĞI SABAH CEZA VERDİLER

Medyascope'tan Emine Bıçakcı'ya konuşan Semra Kuytul, eşini korkutarak susmasını sağlanmak için bu cezanın verildiğini söyledi.

"Dün konuşma yapacağı sabah hücre cezası veriyorlar, ki cezaevinin böyle bir yetkisi yok" diyen Kuytul, "Cumhurbaşkanına hakaret deniyor ama cumhurbaşkanı kurum görevlisi olmadığı için kurumun bu nedenle ceza verme yetkisi bulunmuyor. Bu nedenle kurum memurlarına hakaret ve tehditten ceza veriliyor. Ancak kendisi 'Ben zaten tekim, tecritte olan için hücrenin ne farkı var' diyerek yapması gereken konuşmayı yaptı" ifadelerini kullandı