Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul Gaziantep’te 'itikaf ibadeti’ yapan üyelerinin gözaltına alınmasının ardından gözaltına alındı. Eşi Semra Kuytul, "Polis resmen işkenceyle gözaltı yaptı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Gaziantep’te bazı camilerde ‘itikaf ibadeti’ne başlayan Furkan Vakfı üyelerinin gözaltına alınmasının ardından Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul da gözaltına alındı. Sabaha karşı Kuytul’un resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Kuytul’un 14 yaşındaki oğlunun da gözaltına alındığı ifade edildi.

Paylaşımda, "An itibari ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan Gönüllüsü, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar!" denildi. Kuytul’un eşi Semra Kuytul da Twitter’dan “Camilere yapılan baskının akabinde evimin önüne gelen arkadaşlara polis resmen işkence yaparak gözaltı yaptı. Hepsini gördük, kaydettik. Paylaşacağız” diye belirtti.

Gaziantep’te 15’in üzerinde camide ‘itikaf ibadeti’ne başlayan vakıf üyeleri Covid-19 önlemlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle Şehitkamil’deki Alaparmak Camii ve Şahinbey’deki Tülay Hatun Camii’nde polisin müdahalesine maruz kalmıştı. Kolluğun cami içerisinde biber gazı da sıktığı olaylarda 50’nin üzerinde kişi darp edilerek gözaltına alınmıştı. Kuytul da Adana’da bir camide ‘itikaf ibadeti’ne başlamıştı.

Kuytul’un eşi Semra Kuytul, "Hiç beklenmedik bir şey. Türkiye’de her şeyi gördük de caminin içerisinde biber gazını görmemiştik. Ciddi darp olayları var. Seyrek mesafeli oturmuş kişilerin camiden bu şekilde çıkartılmasına hayret ediyoruz. Şoktayız. Bu kadarını beklemiyorduk” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)