Almanya'dan Garê açıklaması: İnsani uluslararası hukuka tümüyle riayet edilmelidir

Almanya hükümeti, Garê'de öldürülen 13 kişi için Türkiye'ye başsağlığı diledi. Açıklamada “Terörün hiçbir meşru gerekçesi olamaz. Silahlı ihtilaflarda mutlaka insani uluslararası hukuka tümüyle riayet edilmelidir” denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya hükümeti, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içindeki Garê'de düzenlenen operasyon ve 13 kişinin ölümüyle ilgili Türkiye'ye başsağlığı diledi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Andrea Sasse, hükümetin olağan basın toplantısında bir soru üzerine, öldürülen Türk vatandaşlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre Sasse,  “Buradan kurbanların ailelerine derinden hissettiğimiz taziyemizi sunmak istiyoruz” dedi. Alman sözcü, “Terörün hiçbir meşru gerekçesi olamaz. Silahlı ihtilaflarda mutlaka insani uluslararası hukuka tümüyle riayet edilmelidir” ifadelerini kullandı.

AB VE ABD DE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ve ABD'de de Türkiye'ye başsağlığı dilemişti. AB Türkiye Delegasyonu'nun açıklamasında, "Yakınlarını kaybetmiş yaslı ailelerin ve Türkiye'nin acısını derinden paylaşıyoruz" denilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price da "ABD, Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde öldürülmesinden büyük üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz" açıklaması yapmıştı. Açıklamada "Eğer Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğüne dair haberler teyit edilirse, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadeleri dikkat çekmişti. (DW Türkçe, DIŞ HABERLER)

 

Etiketler Almanya Garê Gara