Almanya'dan Çad'a misilleme: Büyükelçiden ülkeyi terk etmesi istendi

Almanya, büyükelçisini sınır dışı etme kararı alan Çad'a aynı şekilde yanıt verdi. Çad'ın Berlin Büyükelçisi Mariam Ali Moussa'dan 48 saat içinde Almanya'dan ayrılması talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya hükümeti, Çad'ın Berlin Büyükelçisi Mariam Ali Moussa'dan 48 saat içinde Almanya'yı terk etmesini istedi.

AA'nın aktardığına göre, Almanya hükümetinden yapılan açıklamada, bu kararın, Çad hükümetinin cuma gecesi ülkeyi terk etmesi istenen ve bunun üzerine Berlin'e dönen Alman Büyükelçi Jan-Christian Gordon Kricke'yi sınır dışı etmesine yanıt olduğu belirtildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında ise "Çad Büyükelçimizin mesnetsiz bir şekilde sınır dışı edilmesine cevaben bugün Çad'ın Berlin Büyükelçisi Mariam Ali Moussa'yı çağırdık ve kendisinden 48 saat içinde Almanya'yı terk etmesini istedik. İşlerin bu noktaya gelmiş olmasından üzüntü duyuyoruz" denildi.

Alman Büyükelçi Kricke'nin görevini kurallara uygun şekilde yaptığı vurgulanan açıklamada, "Büyükelçi Kricke, Encemine'deki görevini örnek bir şekilde yerine getirmiş ve Çad'da insan hakları ve sivil bir hükümete hızlı bir geçiş için çalışmıştır. Alman Büyükelçiliği olarak sahadaki ortaklarımızla birlikte bu kararlılığımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Orta Afrika ülkesi Çad, 8 Nisan günü Almanya’nın Encemine Büyükelçisi Jan-Christian Gordon Kricke’nin 48 saat içinde ülkeden ayrılmasını istemişti. Çad İletişim Bakanlığı, kararın "nezaketsiz tutum ve diplomatik teamüllere saygısızlığı" gerekçesiyle alındığını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Almanya Çad