Almanya'da vaka artışı ölümlere yansımaya başladı: Bir günde 952 can kaybı

Almanya'da korona virüsü salgınındaki vaka artışı ölü sayılarına yansımaya başladı. Ülkede son bir günde 952 kişi öldü. Bu, Almanya'nın salgının başından bu yana raporladığı en yüksek can kaybı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınındaki vaka artışı karşısında kısmi kapanmaya gitmek zorunda kalan Almanya'da, ölü sayıları da yükselmeye başladı. Ülkede son 24 saat içinde yaşanan can kaybı, salgının başından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Robert Koch Enstitüsü, Almanya'da son 24 saatte 952 kişinin Covid-19'dan öldüğünü açıkladı. Toplam can kaybı 23 bin 427'ye yükseldi. Almanya'da bugüne dek bir günde kaydedilen en yüksek günlük ölüm sayısı geçtiğimiz cuma günü 598 olarak açıklanmıştı.

YENİ VAKA SAYISI 27 BİN 728

Ülkede son 24 saatte saptanan yeni vaka sayısı 27 bin 728 olarak açıklandı. Bu veriyle, toplam vaka sayısı 1 milyon 379 bin 238'e yükseldi.

Almanya'da vaka sayılarındaki artışın mevcut önlemlerle engellenememesi nedeniyle bugünden itibaren kısmi kapanmaya gidiliyor. Ülkede 10 Ocak gününe dek perakende satış yapan tüm işletmelerin yanı sıra kuaför, kozmetik salonları, dövmeci, masaj salonu gibi işletmeler de kapanacak. Sadece elzem ihtiyaçların satıldığı yerler açık kalacak. (DIŞ HABERLER)