Almanya'da rüşvet soruşturması: EPP'nin Brüksel'deki bürolarında arama yapıldı

Alman siyasetçi Mario Voigt hakkında açılan soruşturma nedeniyle Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) Brüksel'deki bürolarında arama yapıldı. EPP, ilgili makamlarla iş birliği yaptıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) siyasetçi Mario Voigt'un "iş ilişkilerinde rüşvet aldığı" şüphesiyle yürütülen soruşturmalarla bağlantılı olarak Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) Belçika'nın başkenti Brüksel'deki bürolarında arama yapıldığı açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Alman basınına açıklama yapan Erfurt Savcılığı Sözcüsü Hannes Grünseisen, Thüringen Eyalet Meclisi Üyesi Voigt hakkındaki suçlamalar nedeniyle Brüksel'de yapılan aramalarda, Belçikalı yetkililerin kendilerine hukuki destek sağladığını söyledi.

Jena merkezli bir şirketin 2019 Avrupa parlamentosu seçim kampanyasında EPP'den reklam aldığı ve Voigt'un da bu şirketten rüşvet aldığı iddia ediliyor.

EPP: İLGİLİ MAKAMLARLA TAM BİR ŞEFFAFLIK İÇİNDE İŞ BİRLİĞİ YAPIYORUZ

Avrupa Halk Partisi'nden yapılan açıklamada da Belçika ve Alman polis memurlarının Thüringen'de devam eden bir soruşturmayla bağlantılı olarak Brüksel'deki parti merkezini ziyaret ettikleri doğrulandı.

Açıklamada, “Parti, ilgili makamlarla tam bir şeffaflık içinde iş birliği yapmakta ve ilgili tüm bilgi ve belgeleri sağlamaktadır” ifadesi kullanıldı.

Thüringen Eyalet Meclisi, Erfurt Savcılığının talebi üzerine Eylül 2022'de Voigt'un milletvekili dokunulmazlığını kaldırmıştı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Mario Voigt Almanya