Almanya'da ölü sayısı 157'ye çıktı: Merkel sel bölgesini ziyaret etti

Almanya'da aşırı yağışların neden olduğu sellerde ölenlerin sayısı 157'ye yükseldi. Rheinland-Pfalz eyaletini ziyaret eden Merkel, "İklim değişikline karşı daha hızlı olmalıyız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya’da Rheinland-Pfalz, Kuzey-Ren Vestfalya ve Bavyera eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısının 157'ye yükseldi. Rheinland-Pfalz eyaletinde 670 kişinin de yaralı olduğu duyuruldu. Avusturya sınırında bulunan Bavyera eyaletinin Berchtesgadener Land bölgesinde 'acil durum' ilan edildi.

'EN KISA SÜREDE YARDIM SAĞLANACAK'

Rheinland-Pfalz eyaletinin Adenau kentinde sel bölgesini ziyaret eden Başbakan Angela Merkel, iklim değişikliğinin etkileriyle mücadelede daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini söyledi. "Acele etmeliyiz, iklim değişikline karşı daha hızlı olmalıyız" diyen Merkel, bir an önce felaketzedelere ekonomik yardım sağlanacağını aktardı.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Maliye Bakanı Olaf Scholz, selden etkilenenler için 300 milyon euro'luk yardım açıklamıştı.

BELÇİKA'DA 27 KİŞİ ÖLDÜ

Evlerin çöktüğü, cadde ve sokakların sular altında kaldığı Belçika'da da 27 kişinin öldüğü duyuruldu. On binlerce hanenin elektriksiz kaldığı ülkede, temiz içme suyuna erişimde de sorun yaşandığı aktarıldı. (DIŞ HABERLER)