Almanya'da kara para operasyonu: 6.7 milyon euroyu kuryelerle Türkiye'ye kaçırmaya çalışıyorlardı

Alman polisi, kuryelerle Türkiye'ye kara para kaçırdığından şüphelenilen bir çeteye operasyon yaptı. Türkiye kökenli iki kişi gözaltına alındı, baskınlarda 6 milyon 764 bin euro ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Almanya'da polis, yüklü miktarlarda kara parayı Türkiye'ye kaçırdığından şüphe edilen bir çeteye operasyon düzenledi. 

DW Türkçe'nin haberine göre Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde 18 kentte 46 kişinin ev ve işyerlerine baskın yapıldı. 

Köln Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamındaki operasyonun "ileri derece kara para aklama şüphesi" üzerine yapıldığı duyuruldu. Baskınlara Avrupa polis teşkilatı EUROPOL de destek verdi.

Eyalet Asayiş Dairesi ve Gümrük Dairesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği baskınlarda, haklarında tutuklama kararı bulunan iki Türkiye kökenli de gözaltına alındı. 

Eyalet Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bazı şüphelilerin tehlike oluşturma ihtimali nedeniyle üç noktaya düzenlenen baskınlara özel polis timleri de katıldı.

İSTANBUL'A GİDECEK 6 MİLYON 764 BİN 575 EURO

Bu kişilerin bir yıldır izlendiklerini belirten polis, 2019 yılından bu yana kuryeler vasıtasıyla hava ve kara yolunu kullanarak suç eylemlerinden elde edildiği belirtilen nakit paraların İstanbul'a nakledildiğini vurguladı.

Paraların Bochum ve Ratingen kentlerindeki depolarda teslim alındığı ve ardından sayılıp paketlenerek kuryelere teslim edildiği bilgisi de açıklamada yer aldı.

Emniyet, şimdiye dek söz konusu kuryelerin yurt dışına çıkarmaya çalıştığı 6 milyon 764 bin 575 euronun ele geçirildiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)