Almanya'da günlük can kaybı ilk kez 1000'i geçti

Almanya'da korona virüsü nedeniyle bir gün içinde kaydedilen ölümler ilk kez 1000'i geçti. Robert Koch Ensitüsü ölü sayısındaki artışın Noel tatili nedeniyle bazı eyaletlerin raporlamalarında yaşanan aksaklıklara bağlı olabileceğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da koronavirüs salgının başından bu yana bir gün içinde kaydedilen can kaybı sayısı ilk kez 1000'i geçti. Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) bugün yaptığı açıklamada, son 24 saat içinde 1129 kişinin Covid-19 ve bağlantılı sebeplerden öldüğü belirtildi. Bu veriyle, Almanya'daki toplam ölü sayısı 32 bin 107'ye yükseldi.

Almanya'da son bir günde tespit edilen yeni vaka sayısı ise 22 bin 459 olarak açıklandı. Toplam vaka sayısı 1 milyon 687 bin 185'e yükseldi. Robert Koch Enstitüsü, ülkede son bir haftada her 100 bin kişi arasındaki vaka sayısının 141,3 olduğunu açıkladı.

Robert Koch Ensitüsü, son bir günde kaydedilen ölü sayısındaki artışın Noel tatili nedeniyle bazı eyaletlerin raporlamalarında yaşanan aksaklıklara bağlı olduğunu da belirtti. Enstitü, pazar gününden bu yana çoğunluğu bakım evlerinde kalan yaşlılar olmak üzere yaklaşık 42 bin kişiye ilk doz aşıların yapıldığını da açıkladı.

Bununla birlikte, Almanya'da aralık ayının ilk günlerinden bu yana 16 eyalette kısmi kapanma tedbirlerinin devrede olmasına rağmen vaka sayılarında beklenen düşüş görülmedi. Başbakan Angela Merkel ve Sağlık Bakanı Jens Spahn dahil bir dizi siyasetçi, önlemlerin uzatılmasını talep ediyor. (DIŞ HABERLER)