Almanya'da enerji krizi: Berlin'de kent ışıklandırması azaltılıyor

Rusya'nın Almanya'ya gaz sevkiyatını azaltmasıyla enerji tasarrufu kapsamında Berlin'de kent ışıklandırmasının azaltılacağı, Hannover'de sıcak su kesintilerinin uygulanacağı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Almanya’ya Kuzey Akım 1 boru hattından gaz sevkiyatını yüzde 40’tan yüzde 20’ye düşürme kararı sonrası bir dizi enerji tasarrufu önlemi alınıyor. Başkent Berlin'de kent ışıklandırmasında kısıtlamaya gidilmesi kararı alındı.

Buna göre, Zafer Anıtı, Devlet Operası, Berlin Katedrali, Berlin Belediye Binası, Yahudi Müzesi, Charlottenburg Sarayı, St. Nikolai ve St. Marien kiliseleri, birçok heykel ve köprü gibi 200'e yakın yapının, kademeli şekilde 3-4 hafta süreyle ışıklandırılmayacağı duyuruldu.

Berlin Eyaleti Çevre Tüketici ve İklimi Koruma Bakanı Bettina Jarasch, "Bu özellikle de kamu sektörü için geçerli. Bu nedenle Berlin'de sorumlu olduğumuz binaları artık ışıklandırmayacağız" açıklaması yaptı. 

HANNOVER ENERJİ TÜKETİMİNİ YÜZDE 15 AZALTIYOR

Hannover kentinde de enerji tasarrufu için bir dizi önlem alındı. Hannover Belediye Başkanı Belit Onay kentin enerji tüketiminin yüzde 15'inin azaltılmasına karar verildiğini duyurdu. Buna göre, kentteki kamu binaları, yüzme havuzları ve spor komplekslerinde sıcak su kesintisi uygulanacak. Kent meydanlarındaki çeşme ve fıskiyelerin kapatılacağı, kamu dairelerinde ise oda sıcaklığının 20 santigrat dereceyle sınırlandırılması hedefinin belirlendiği de kaydedildi. 

Rusya'nın enerji devi Gazprom geçen ay Kuzey Akım-1 hattında arıza çalışmaları nedeniyle gaz akışını yüzde 75 azaltmış, 10 gün kapalı kaldıktan sonra yeniden açılan boru hattından gaz arzının yüzde 20 azaltılmasına karar vermişti. (DIŞ HABERLER)