Almanya'da 8 yıl boyunca kilitli tutulan çocuk kurtarıldı

Almanya'da annesi, büyükannesi ve büyükbabası tarafından alıkonulan ve yaklaşık 8 yılını kilitli bir odada geçiren Maria kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da annesi, büyükannesi ve büyükbabası tarafından yaklaşık 8 yıldır kilitli tutulan kız çocuğun kurtarıldığı belirtildi. Köln kentinde 8 yaşındaki Maria'nın 6 aylıkken annesi, büyükannesi ve büyükbabası tarafından alıkonulduğu ve bu zamana kadar bir odada kilitli tutulduğu aktarıldı. 47 yaşındaki annenin, 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

'BİR KAT MERDİVEN BİLE ÇIKAMAYACAK DURUMDA'

Yaklaşık 8 yılını 25 bin nüfuslu Attendorn kasabasında, büyükanne ve büyükbabasının evinde kilitli bir odada geçiren Maria'nın konuşabildiği ve yürüyebildiği ancak 'merdivenleri zar zor çıkabildiği' belirtildi. Savcı Patrick Baron von Grotthuss, bir kat merdiven çıkamayacak kadar fiziksel olarak zayıf halde bulunan çocuğun dış dünyayla da iletişimi olmadığını dile getirdi. Maria'nın ifadesinde, 'daha önce hiç orman görmediğini' söylediği kaydedildi.

The Guardian'ın aktardığına göre 'Rosemarie G' olarak adlandırılan anne, Maria yaklaşık 6 aylıkken eski eşine İtalya'ya taşındığını haber veren bir not bıraktı. Rosemarie G, 2015 yılının ortalarında İtalya'nın güneybatısındaki Calabria bölgesine taşındığını yerel makamlara bildirdi. Maria'nın babası, Eylül 2015'te yetkililere anne ve çocuğu Attendorn'da gördüğünü bildirmesinin ardından büyükanne ve büyükbaba sorguya çekildi. Ancak soruşturma sonuçlanmadı. 

İHBAR ÜZERİNE YENİDEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Çocuğun alıkonulduğuna ve kilitli tutulduğuna dair ihbar gelmesi üzerine, temmuz ayında çocuğun nerede olduğu yeniden soruşturuldu. Annenin akrabaları polislere, Rosemarie G'nin İtalya'da hiç yaşamadığını ve kendisine Almanya kayıtlı bir sabit hattı aracılığıyla ulaştıklarını söyledi. Soruşturma kapsamında, 8 yaşındaki Maria Attendorn kasabasında bulundu. (DIŞ HABERLER)