Almanya Yeşiller Partisi'nden 'Erdoğan'a oy vermeyin' çağrısı

Almanya'daki federal hükümetin koalisyon ortaklarından Yeşiller Partisi, 'Almanya'da bulunan ve Türkiye'de oy verme hakkı olan tüm seçmenlerden demokratik değişim sürecini desteklemelerini' istedi.

Foto: Almanya'nın Nürnberg kentindeki Erdoğan afişi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yaklaşırken, Almanya Federal Hükümeti'nin koalisyon ortaklarından Yeşiller Partisi'nin seçmenlere çağrısı Almanya basınına yansıdı.

Der Spiegel dergisinin Yeşiller Eş Genel Başkanları Ricarda Lang ve Omid Nouripour’un imzasını taşıdığını ifade ettiği çağrı metninden aktardığına göre, Lang ve Nouripour, Türkiyeli seçmenlere hitap ederek Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermemeleri çağrısında bulundu.

'SEÇİMLERE KATILIN VE DEMOKRATİK DEĞİŞİM SÜRECİNİ DESTEKLEYİN'

'Yeşiller'in Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine karıştığı' yorumunda bulunan Der Spiegel dergisinin "Yeşiller'den Erdoğan'ı seçimle gönderme çağrısı" başlıklı haberine göre, çağrıda, "Erdoğan iktidarında yıllarca süren otoriter yönetimin ardından, meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte Türkiye'de demokrasi ve hukukun üstünlüğüne dönüş için gerçek bir şans doğdu. Bu nedenle, Almanya'da bulunan ve Türkiye'de oy verme hakkı olan tüm seçmenlerden 14 Mayıs'taki seçimlere katılmalarını ve demokratik değişim sürecini desteklemelerini rica ediyoruz" denildi. 

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un da mensubu olduğu Yeşiller Partisi'nin Eş Genel Başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politikasına da tepki göstererek, "Türk hükümetinin saldırgan dış politikasını kesinlikle reddediyor ve çok taraflı bir dış ve güvenlik politikasına geri dönmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)