Almanya, Türkiye'ye seyahat uyarısını kısmen kaldırdı

Almanya'nın korona virüsü salgını nedeniyle bazı ülkelere getirdiği seyahat kısıtlaması kalktı. Ancak Türkiye'ye yönelik bazı özel kısıtlamalar devam edecek. Kararın, Türkiye turizmini olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Rusya'nın yasağı kaldırmasıyla turizm sektörü nefes almıştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Hükümeti'nin üç hafta önce aldığı, aralarında Türkiye'nin de olduğu Avrupa Birliği (AB) dışındaki çok sayıda ülkeye yönelik seyahat kısıtlamasına son verilmesi  kararı bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Ancak Türkiye'ye yönelik bazı şartlar sürecek. Türkiye'ye yönelik seyahat kısıtlaması Aydın, Antalya, İzmir ve Muğla için kaldırıldı. Ayrıca Türkiye’ye gidenlerin dönüşten önce 48 saat içinde mutlaka korona virüsü testinden negatif sonuç alması zorunluluğu sürecek.

Almanya, Kovid-19 nedeniyle 31 Ağustos’a kadar Avrupa Birliği (AB) ve Schengen Bölgesi dışındaki 160 ülke için seyahat uyarısında bulunmuştu.

5 ÜLKEYE YÖNELİK UYARI SÜRÜYOR

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın uyarılarını devam ettirdiği ülkeler ise Avustralya, Çin, Kanada, Rwanda ve Uruguay olarak dikkat çekiyor.

Almanya ilk olarak mart ayında İtalya’daki vaka sayılarının kontrolden çıkması üzerine global anlamda seyahat uyarıları getirmiş, ancak çoğu Avrupa ülkesi için haziran ayında bunları kaldırmıştı. Berlin yönetimi eylül ayında Avrupa içinde vaka sayısı 100 binde 50’nin üzerine çıkınca uyarılara yeniden dikkat çekmişti.

50'DEN FAZLA KİŞİNİN BİR ARAYA GELMESİ YASAK

Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel, corona virüsü vakalarının artması üzerine bir dizi yeni önlem açıkladı. Eğer harekete geçmezlerse günlük 20 bin vaka seviyesinin görülebileceğini belirten Merkel, ülke genelinde bir karantinadan kaçınmak için eyalet bazında ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Kamusal alanlarda 50'den fazla kişinin bir araya gelmesini yasaklayan Merkel, “Sonbahar ve kış aylarında daha zor zamanların geldiğini biliyoruz. Verileri paylaşmayan bar ve restoran sahipleri de 50 euro'dan başlayan cezalarla karşılaşacak” dedi.