Almanya: Türkiye insan hakları konusunda yanlış mesajları gönderiyor

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'tan Türkiye açıklaması: Son birkaç günde gördüklerimiz, HDP'nin kapatılması konusu ve özellikle de İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme tamamen yanlış sinyaller.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'nin HDP'nin kapatılması girişimi ve İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararıyla Avrupa Birliği'ne (AB) yanlış mesajları gönderdiğini söyledi. Brüksel'de AB dışişleri bakanlarıyla toplantıya girmeden önce gazetecilere konuşan Maas, "Son birkaç günde gördüklerimiz, HDP'nin kapatılması konusu ve özellikle de İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme tamamen yanlış sinyaller" dedi.

Bununla birlikte Maas, Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la yaşanan krizde yumuşama görüldüğünü de kaydederek, "Türkiye konusunda ışık ve gölge var. Bugün, Türkiye'den gelen bu karmaşık sinyalleri ele almamız gerekecek; diyaloğun devam etmesini amaçlamaya devam edeceğiz ve bu diyaloğu, Türkiye'nin yanlış sinyalleri gönderdiğine inandığımız konuları ele almak için kullanacağız" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)