Almanya: Merkel, AB ile Türkiye arasındaki yapıcı ilişkilerin önemini yineledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angala Merkel'in görüşmesinin ardından açıklama yapan Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in 'AB ile Türkiye arasındaki kapsamlı ve yapıcı ilişkilerin önemini yinelediğini' söyledi. Sözcü, iki liderin salgınla mücadele ve Doğu Akdeniz'deki durum dahil olmak üzere çeşitli bölgesel konuları ele aldığını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angala Merkel'in gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklama yapan Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, iki liderin Covid-19 salgınına karşı mücadele ve Doğu Akdeniz'deki durum da dahil olmak üzere çeşitli bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Sözcü, Merkel'in 'Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki kapsamlı ve yapıcı ilişkilerin önemini yinelediğini' ifade etti. 

Merkel’in, Doğu Akdeniz'deki tartışmalı konuların sadece diyalog yoluyla ve uluslararası hukuk temelinde çözülebileceğini vurguladığını aktaran Seibert, Merkel'in Kıbrıs meselesine ilişkin olarak da gayriresmi görüşmelerin Birleşmiş Milletler’in arabuluculuğunda yakında başlayacağına dair açıklama yapılmasını 'memnuniyetle karşıladığını' ifade etti.

Seibert'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Almanya Başbakanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı, Abdulhamid Dibeybe yönetiminde Libya'da devam eden hükümet kurma çalışmalarının Libya içinde ve dışında tam desteğe ihtiyacı olduğu konusunda anlaştılar. Almanya Başbakanı, AB ile Türkiye arasındaki kapsamlı ve yapıcı ilişkilerin önemini yineledi." (Kaynak: DW Türkçe)