Almanya: Mart ayına kadar 11 milyon doz Pfizer aşısı alacağız

Almanya Sağlık Bakanlığı, Mart 2020'ye kadar 11 milyon Pfizer/BioNTech aşısı alacaklarını açıkladı. Buna göre, Almanya'ya ocak ayında üç ila dört milyon doz teslim edilmiş olacak.

Britanya'da geçtiğimiz hafta başlayan aşılama devam ediyor. İskoçya'da bir bakım evinde kalan 90 yaşındaki Annie Innes aşı olurken kameralara böyle poz verdi. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin ardından ABD ve Kanada'da da Pfizer/BioNTech aşısının uygulanması planlanırken, Almanya'nın mart ayına dek 11 milyon doz aşı alacağı açıklandı. Almanya Sağlık Bakanlığı, Amerikan ilaç firması Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in geliştirdiği aşıdan Mart 2021'e dek 11 milyon adet alınacağını duyurdu.

Açıklamaya göre, bu aşıların üç ila dört milyon dozu ocak ayında Almanya'ya teslim edilecek. Dozların devamı, marta kadar aşamalı olarak alınacak. Öte yandan, Almanya'da çarşamba günü yürürlüğe girecek kapsamlı 'kapanma' uygulamalarının en erken 10 Ocak gününe kadar devam edeceği belirtildi.

İngiltere'nin geçtiğimiz hafta öncelikli grupları aşılamaya başlamasının ardından, ABD ve Kanada'da da bugün aşı programlarının yürürlüğe girmesi planlanıyor. Kanada'ya ilk dozlar dün gece teslim edildi; ABD'de ise ülke içinde dağıtım başladı. (DIŞ HABERLER)