Almanya Ekonomi Bakanı: Tedbirleri erken kaldıranlar insan canıyla ağır bedel ödedi

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, korona virüsü tedbirlerinin 4-5 ay daha süreceğini söyledi. Ekonomi Bakanı, "Tedbirleri erken kaldıran ülkelerin hepsi insan canıyla ağır bedel ödedi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınında vakaların yeniden artması üzerine kısmi kapanmaya giden Almanya'da, Ekonomi Bakanı Peter Altmaier'dan 'önlemler sürecek' açıklaması geldi. Önlemlerin hangilerinin kaldırılabileceği konusundaki spekülasyonlara tepki gösteren Altmaier, "Henüz zorlu aşamayı geçmedik. Ekonomiyi sürekli açıp kapatmayı kaldıramayız" dedi. Alman bakan, önlemlerin yaklaşık 4-5 ay daha süreceğini söyledi. 

Altmaier, "Eğer birkaç hafta önce Fransa'da yaşandığı gibi günde 50 bin vaka istemiyorsak, bu işin sonunu getirmek ve sürekli hangi tedbirlerin gevşetileceği konusunda spekülasyonda bulunmamalıyız. Tedbirleri erken kaldıran ülkelerin hepsi insan canıyla ağır bedel ödedi" diye konuştu.

Almanya'da şu an 'kısmi karantina' olarak adlandırılan bir dizi önlem yürürlükte. Söz gelimi restoranlar kapalı ama okul ve dükkanlar açık. Dün Frankfurt'ta önlemlere karşı düzenlenen, maske ve sosyal mesafe kurallarını da ihlal eden protesto gösterisine polis müdahale etmişti.

Ülkede son olarak 24 saat içinde 16 bin 957 yeni vaka tespit edildi. (DIŞ HABERLER)