Almanya Ekonomi Bakanı: AB Rus petrolüne ambargo uygulayacak

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Avrupa Birliği'nin “birkaç gün içinde” Rus petrolünün ithalatına yönelik bir ambargo kararı vereceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Avrupa Birliği’nin (AB) Rus petrolünün ithalatına yönelik bir ambargo üzerinde çalıştığı ve birliğin “birkaç gün içinde” ilgili kararı kabul edeceğini söyledi. Habeck, bu durumun Kremlin'i "zayıflatmayacağını" da söyledi.

Reuters'e göre, Almanya Ekonomi Bakanı Habeck, ZDF kanalına verdiği demeçte, “Birkaç gün içinde bir atılım gerçekleştireceğiz” dedi. Bakan Habeck, ABD'nin Rusya'dan petrol ithalatını yasaklamasıyla küresel petrol fiyatlarının arttığını ve Rusya'nın daha düşük hacimler satarak daha yüksek gelirler elde ettiğini söyledi.

'OLAĞANDIŞI BİR ÖNLEM' 

Avrupa Komisyonu ve ABD'nin küresel fiyatları sınırlandırmak için bir teklif üzerinde çalıştıklarını söyleyen Habeck, “Açıkçası olağandışı bir önlem, fakat olağandışı zamanlardan geçiyoruz. Bu yol, sadece birçok ülke aynı gemiye binerse işe yarar ve bu belirleyici olacak” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)