Almanya Cumhurbaşkanı: Yahudilerin katledilmesi nedeniyle Almanlar hâlâ sorumlu

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Avrupalı ​​Yahudilerin planlı öldürülmesinin failleri, yardımcıları ve destekçilerinden hâlâ Almanların sorumlu olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, "Avrupalı ​​Yahudilerin planlı katledilmelerinin failleri, yardımcıları ve destekçilerinden hala biz Almanlar sorumluyuz" dedi. Steinmeier, Yahudilerin toplama kamplarına gönderilmelerinin 80'inci yılında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "Yurttaşların toplumun ortasından dışlanmış, taciz edilmiş, haklarından mahrum edilmiş, mülkleri ellerinden alınmış ve sonunda ölüm yolculuğuna gönderilmiş olmanın utancını hala hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sonunda zayıflıktan ya da açlıktan öldüler ya da kurşuna dizildiler ya da gaza maruz kaldılar. Cesetleri toplu mezarlara gömüldü veya yakıldı" diyen Steinmeier, antisemitizmin Almanya'da bir daha asla yer almaması gerektiğini vurgulayarak "Antisemitik düşünce ve eylem, toplumsal tepkilerden uzak kalmamalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Nazi döneminde çoğunluğu toplama ve imha kamplarında olmak üzere yaklaşık 6 milyon kişi katledilmişti. (Sputnik)