Almanya Cumhurbaşkanı: Putin'le normale dönüş olmayacak

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier "Putin yönetimindeki Rusya ile normale dönüş olmayacak" açıklaması yaptı. Steinmeier, Putin'le ilgili "Kendini sığınağa kapatmış savaş çığırtkanı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetimindeki Rusya ile normale dönüş olmayacağını söyledi. Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF'ye konuşan Steinmeier, Putin'le ilgili "Kendini sığınağa kapatmış savaş çığırtkanı" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, 2001'de Almanya'da Federal Meclis'te konuşan Putin ile 2022 yılındaki Putin'i "birbirinden ayırmak gerektiği" yorumu yapan Steinmeier, "Asıl üzücü olan, birçok açıdan başarısız olmamız. Bu başarısızlıkların arkasında Rusya'nın Avrupa'nın güvenlik mimarisine entegre edilemeyişi var" diye konuştu. Steinmeier, "2022 yılındaki Putin'in emperyalist hayalleri için ülkesini siyasi, ekonomik ve ahlaki olarak çöküşe götürdüğü" görüşünü paylaştı.

'KUZEY AKIM-2'DE ISRAR ETMEK HATA'

Almanya Cumhurbaşkanı,"Geleceği nasıl görüyorsunuz? Putin'in Rusya'sıyla mı yoksa yalnızca buna karşı mı bir gelecek olabilir?" şeklindeki sorusuna ise Rusya ile ilgili bunu bilmediğini belirterek "Putin yönetimindeki Rusya ile normale dönüş olmayacağından eminim" dedi.

Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı'nda ısrar etmenin ise hata olduğunu savunan Steinmeier, bunun özellikle Avrupa'nın doğusundaki ülkelerde Almanya'nın güvenilirliğini etkilediğini ifade etti. Steinmeier, 2005-2009 ve 2013-2017 yıllarında Almanya'da dışişleri bakanı olarak görev yapmıştı. (AA)

Etiketler almanya steinmeier