Almanya basını: Scholz, Macron, Draghi ay sonunda Kiev'e gidecek

Alman gazetesi Bild, Almanya, Fransa, İtalya başbakanlarının bu ay Kiev'e ziyarette bulunacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman gazetesi Bild, Başbakan Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin ay sonunda Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gideceğini yazdı.

Haberi yayınlayan Bild gazetesinin pazar günü baskısı, Fransız ve Ukraynalı kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, üç liderin ay sonunda yapılacak G-7 zirvesi öncesinde Kiev‘e gideceğini belirtiyor.

KİEV'E PEŞ PEŞE ZİYARETLER

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açtığı 24 Şubat’tan bu yana çok sayıda Avrupa ülkesi lideri ve ABD'li temsilci Kiev'e ziyaretler düzenlediler. Ancak Almanya Başbakanı Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakan Olaf Scholz, geçen ay yaptığı bir açıklamada, Kiev‘e somut sözler ve içerik olmadığı sürece gitmenin, "sırf fotoğraf çektirmek için giriş-çıkış yapmanın" anlamsız olacağını söylemişti.

Son olarak hafta sonunda Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Kiev‘e yeniden ziyarette bulundu. Komisyon Başkanı’nın bu ikinci ziyaretinde, Ukrayna’nın AB’ye resmi aday ülke statüsünün ele alındığı tahmin ediliyor. (DW Türkçe)

 

Etiketler scholz macron draghi