Alman yazarlar Wêjegeh Amed’e konuk oluyor

Alman yazarlar “Sınırları Aşan Edebiyat” projesi ile Diyarbakır’a geliyor. Katja Lange-Müller ve Deniz Utlu, WEjegeh Amed’de okuyucular ile buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman yazar Katja Lange-Müller ve Deniz Utlu, etkinliklere katılmak üzere Diyarbakır’a geliyor. 

“Sınırları Aşan Edebiyat” projesinin konuk yazarı Katja Lange Müller, 11 Haziran saat 18.00’da Wêjegeh Amed’de söyleşiye katılacak. Söyleşi, projenin "Ev" antolojisinde yer alan yazısı ve Mehmet Cemal Ener tarafından çevrilen ve Kıraathane Yayınları tarafından bu ay yayınlanan 'Hain Koyunlar' adlı romanı hakkında olacak. Söyleşiyi, projenin bir diğer yazarı Sîdar Jîr modere edecek. Etkinlik, Almanca gerçekleşecek ve çeviri yapılacak.

Almanca yayınlanan romanı 'Gegen Morgen'nın çevirisi 'Sabaha Karşı' ile Deniz Utlu ise 12 Haziran Pazar günü saat 18.00’da Wejegeh Amed’de okuyucularla buluşacak. Çevirisini Levent Tayla’nın yaptığı ve Ayrıntı Yayınları’ndan çıkan kitaba dair soruları Lal Laleş soracak. 

YAZARLAR HAKKINDA

Katja Lange Müller 1951, Doğu Berlin doğumlu yazar. Berlin’de yaşıyor. 1986’da Ingeborg Bachmann Ödülü'nü, 1995’te Verfrühte Tierliebe kısa romanıyla Alfred Döblin Ödülü'nü, 2005’te Kassel Edibiyat Ödülü'nü, 2008’de, “LiteraTour Nord”, Gerti Spies ve de Wilhelm Raabe ödüllerini aldı. 2012/2013 yıllarında Villa Massimo’dan burs aldı ve Kleist Ödülü'nü kazandı ve 2013/2014 yıllarında İstanbul’daki Tarabya Kültür Akademisi bursunu aldı. 2016 yaz döneminde şiir sanatı üzerine ‘Frankfurt Lecture’ları verdi. Eserleri İspanyolca, Hırvatça, Çekçe, Fransızca, İtalyanca, Korece, Makedonca, Hollandaca, Lehçe, Romence ve Türkçeye çevrildi. 

Ailesi Mardinli olan Deniz Utlu, 1983’te Almanya’nın Hannover kentinde doğdu, şu an Berlin’de yaşıyor. Freie Universität Berlin’de felsefe ağırlıklı iktisat bölümünü bitirdi. 2003’ten 2014’e kadar freitext edebiyat dergisinin editörlüğünü yaptı. 2012 senesinde NSU adlı neo-nazi üçlüsüyle ilgili ilk oyununu yazdı (Fahrräder könnten eine Rolle spielen). Denemeleri Almanya’nın önemli dergi ve gazetelerinde yayımlandı. Ödüller aldı. Yazar Peru, Kolombiya ve Polonya’da birçok söyleşi yaptı. İlk romanı Die Ungehaltenen (Savrulanlar, Çev. Tarık Kayakan, Ayrıntı Yayınları, 2018), Maksim Gorki Tiyatrosu tarafından 2015 yılında uyarlanıp sahnelendi. İkinci romanı, Sabaha karşı (Gegen Morgen), 2019 senesinde Suhrkamp’tan çıktı.