Rusya'ya bilgi satan Alman istihbaratçı vatana ihanetten yargılanacak

Rusya için casusluk yaptığı suçlamasıyla geçen yılın aralık ayından bu yana tutuklu bulunan Alman Dış İstihbarat Teşkilatı (BND) çalışanı Carsten L. hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Federal Başsavcılığı, Rusya için casusluk yaptığı suçlamasıyla tutuklu bulunan Alman Dış İstihbarat Teşkilatı (BND) çalışanı Carsten L. hakkında hazırlanan iddianamenin tamamlandığını duyurdu. 

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, tamamlanan iddianamede, eski bir üst düzey BND çalışanı olan Carsten L. ve ona yardımcı olan iş insanı Arthur E.'nin vatana ihanetle suçlandığı belirtildi.

İddianamede söz konusu iki kişinin, Rusya Federal Güvenlik Servisi'nden (FSB) ajanlarla devlet sırlarına ilişkin istihbarat belgeleri paylaştıkları öne sürüldü.

AA'nın aktardığına göre FSB'nin Carsten L'ye hizmetleri karşılığında 450 bin avro ve Arthur E'ye en az 400 bin avro ödediği iddia edildi.

İŞ İNSANI MOSKOVA'YA UÇTU

Carsten L. ve Arthur E'nin geçen yılın eylül ayında FSB ile temas kuran bir Rus ile buluştukları, ardından Arthur E'nin Moskova'ya seyahatler yaptığı kaydedildi.

Carsten L'nin BND'nin dahili veri işleme sistemlerinden toplam dokuz belge sağladığı ve bunları Arthur E'ye vererek Moskova'ya gönderdiği ifade edildi.

Carsten L. Aralık 2022'den, Arthur E. ise ocak ayından bu yana tutuklu bulundukları hatırlatıldı. (HABER MERKEZİ)