Alkol satışı için ek süre talebi: Salgınla TEKEL bayilerinin kapanmasının ne ilgisi var?

Pandemi tedbirleri ile birlikte çalışma saatleri değişen TEKEL bayilerinde alkol satışı için ek süre talep eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: "Salgınla TEKEL bayilerinin 20.00’de dükkân kapatmasının ne ilgisi olduğunu kimse anlayabilmiş değil."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, alkollü içecek satan TEKEL bayilerinin diğer esnaf ile birlikte saat 20.00’de dükkânlarını kapatmalarının haksız faaliyet kısıtlaması getirdiğini söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Ağbaba, “Yasağın en azından 24.00’e çekilmesi ve evlere teslim yönteminin önünün açılması gerekiyor” dedi. 

'ON BİNLERCE KİŞİ İŞSİZ KALABİLİR' 

TEKEL bayilerinin diğer işletmeler gibi 20.00'da kapatılması ile kaçak satış yapanlar lehine TEKEL bayileri aleyhine haksız faaliyet kısıtlaması oluştuğunu söyleyen Ağababa, "Alkol satış yasağı 20.00’a fiili olarak çekilmiştir. Salgınla TEKEL bayilerinin 20.00’de dükkân kapatmasının ne ilgisi olduğunu kimse anlayabilmiş değil. Bu kısıtlama kararıyla on binlerce bayi kepenk kapatabilir; on binlerce kişi işsiz kalabilir" ifadelerini kullandı.

Satış yasağının en azından 24.00’e çekilmesi ve evlere teslim yönteminin önünün açılması gerektiğini söyleyen Ağbaba'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bugüne kadar alınan yasaklar, alkol tüketimini engellemediği gibi sahte alkol kullanımının da önünü açmıştır. Bir yandan yüzde 270’e varan vergiler, öte yandan saat kısıtlamaları şimdi de 20.00 fiili yasaklamayla birlikte insanlar sahte alkole adeta teşvik edilmektedir." (HABER MERKEZİ)

Etiketler CHP alkol yasak