Aliağa’da taksiciler zamları protesto etti: Korkunç bir zam var

Aliağa’da pazaryerinde toplanan taksiciler konvoy halinde akaryakıt zamlarına tepki gösterdi. Remzi Bayır, “Böyle zamları ilk defa yaşadık. Korkunç bir zam var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Aliağa’da çalışan taksiciler, akaryakıta yapılan zamları konvoy yaparak protesto etti. Ekonomik olarak geçinmekte zorlandıklarını belirten taksiciler, mazot zamlarının geri çekilmesini talep etti.

 

'BU İŞTEN EKMEK YİYENLER HERKESE DESTEK VERİLMELİ'

Evrensel'den Eren Saran'ın haberine göre eyleme katılan taksicilerden biri, “Mazot bizim için çok büyük bir sıkıntı. Biz bununla çalışıyoruz, buradan ekmeğimizi yiyoruz. Sürekli art arda gelen mazot zamları bizim kazancımızı tenceremize kadar etkiledi. Bütün sıkıntımız bu. Bunu dile getirmeye çalışıyoruz. Bunun önüne geçilmesini ve bize destek verilmesini istiyoruz. Sadece taksiciler için de değil bu işten ekmek yiyenler herkese destek verilmeli” diye konuştu.

3 yıldır taksicilik yaptığını söyleyen Bülent, “Son 6 aydır 5 kuruş kazanamıyoruz. Aldığımızı mazota veriyoruz, eve bir şey götüremiyoruz. Bundan önce en azından evimize bakabiliyorduk ama şu anda mümkün değil. Her şey mazota bağlı olduğu için gıdadan bütün ürünlere zam geliyor. Belki bunun önüne geçilirse, doların yükselmesi ve mazotun zamlanması durabilir, bizlerde refah içinde yaşayabiliriz” dedi.

 

'TAKSİCİLİĞİN EN ZOR OLDUĞU DÖNEMDEYİZ'

35 yıldır taksicilik yapan Remzi Bayır ise, “Böyle zamları ilk defa yaşadık. Korkunç bir zam var. Müşteriye bunu anlatmak ve mazot almak çok zorlaşıyor. İş yapmaya gidiyoruz parayı alıp mazota veriyoruz. Mazota yapılan zamlar geri çekilsin. Taksiciliğin en zor olduğu dönemdeyiz. Bu zamların yönetim hatasından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum” diye konuştu.

Mazota sürekli zam geldiğini ancak taksimetrelerin bir kez ayarlandığını söyleyen Bayır, “Kazancımız artsa bile hayat pahalılığı da artıyor, zamlar geliyor onunla beraber paranın değeri kalmıyor. Müşterilerle de sorun yaşıyoruz. Bizden kaynaklı değil mazot zamlarından dolayı böyle olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu eylemi Türkiye genelinde yapmış olsak çok daha iyi olur. Sadece konvoy değil kontak kapatmak lazım, herkes aracı olduğu yerde bırakmalı” diyerek tepkisini dile getirdi.(HABER MERKEZİ)