Ali Mahir Başarır: Bu seçim Hatay’ı tehdit edenler ile Hatay halkı arasında

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Defne’de "Bu seçim Hatay’ı yalnız bırakanlar ve oyla tehdit edenler ile Hatay halkı arasında geçecek" diye konuştu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, seçim çalışmaları kapsamında Hatay’ın ilçeleri Defne, Antakya ve Samandağ’da yurttaşlarla bir araya geldi. Defne ilçesindeki halk buluşmasında iktidarın Hatay halkını yalnız bıraktığına ve oyla tehdit ettiğine vurgu yapan Başarır, AKP Ankara adayı Turgut Altınok’a da sert eleştirilerde bulundu.

CHP’li Başarır, konuşmasında şunları söyledi:

“6 Şubat hayatımın en zor günüydü. Ankara’da haberi alır almaz 34 saatte Samandağ’a geldim. Dünyam yıkılmıştı. O 15 gün yaşadıklarımı 100 yıl yaşasam unutmam. Hatay’da 90 bin tane konutumuz kullanılmayacak halde. Beyefendi, bu mart ayına kadar 319 bin tane deprem konutu yapma sözü verdi. Toplam 76 bin konut yaptı. Yani tüm deprem bölgelerinde yüzde 21 konut teslim etti. Ama Hatay’a teslim edilen konut oranı yüzde 3. Ne istiyorsun Hatay’dan? Oy almıyormuş! Sen tarihler boyu bu memleketten oy almadın ki! Oy verene hizmet var, oy vermeyene hizmet yok, diyen Cumhurbaşkanını kınıyorum. Bu seçim Hatay’ı yalnız bırakanlar ve oyla tehdit edenler ile Hatay halkı arasında geçecek.”

'ALTINOKLAR KARA PARA DEMEK'

CHP’li Başarır, AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un “Mal varlığımı Mansur Yavaş ile takas yapmaya hazırım” sözlerine yönelik de “Takas yapacaksan Mansur Yavaş ile ahlak takası yap, sende eksik olan ahlak” diyerek şöyle devam etti:

“Beyefendinin 6 milyon metrekare arazileri, tarlaları çıktı. Binlerce dairesi çıktı. Yüzlerce dükkanı çıktı. Serveti Sabancı’nın servetinin sekizde biri. Kim? Turgut Altınok! Bir de bizim belediye başkanlarımız var, Halil İbrahim (Özgün) var. Ceketiyle geldi, günün birinde bıraktığı zaman ceketiyle gider. Milyarlarca kara parası olan, milyarlarca haksız kazancı olan birisi Altınok. Tertemiz, halkın 1 lirasına tenezzül etmeyen Halil İbrahim, o da altı ok. Şimdi anladık mı Altınok ile altı ok arasındaki farkı! Altı ok; namus demek, dürüstlük demek, onur demek, şeref demek. Ama Altınoklar var ya, kara para demek!”