Ali Mahir Başarır: Besni’de seçim iptal edilmeli

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Adıyaman Besni’de kısıtlıların oy kullandırılması sebebiyle seçimin iptal edilmesi gerekiyor. Bir oy için bile mücadelemizi vereceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır Adıyaman Besni’de, ilçe seçim kurulu tarafından seçim sonucunu etkileyecek şekilde karar alındığını ve CHP olarak yapılan seçimin iptaline ilişkin itirazın reddedildiğini belirterek “Burada kısıtlıların oy kullandırılması sebebiyle seçimin iptal edilmesi gerekiyor. Bir oy için bile mücadelemizi vereceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile Besni İlçe Başkanlığında partililerle buluşan CHP’li Başarır, Kayseri Pınarbaşı’nda yaşanan seçim iptali kararını hatırlatarak şunları söyledi:

“Kayseri Pınarbaşı’nda oy çuvalları mühürsüz olduğu için seçim iptal ediliyor. Burada da ilçemiz aynı itirazı yapıyor, ilçe seçim kurulu itirazı reddediyor. Adayımız, oy kullanmaması gereken kısıtlı vatandaşlarımızın ismini, raporunu bildiriyor, bakalım bu konuda ne karar verecek. Burada kısıtlıların oy kullandırılması sebebiyle seçimin iptal edilmesi gerekiyor. Türkiye’nin her yerinde CHP aleyhine, AKP’nin ve MHP’nin lehine bir seçim işletiliyor. Pınarbaşı’nda bir milletvekili hakime saldırdı, küfretti. Orada hakimin düğmesini kopartanlar o mührü sökmüştü. Burada da aynı iddia var ama orada iptal edilen seçim burada iptal edilmiyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Biz Besni’nin Adıyaman’ın hakkını sonuna kadar savunacağız, bir oy için bile mücadelemizi vereceğiz.”