Ali Mahir Başarır: 16 yaşındaki çocuktan intikam alıyorlar

CHP'li Ali Mahir Başarır, Erdoğan'ın afişine bıyık çizdiği ve hakaret içeren ifadeler yazdığı gerekçesiyle tutuklanan 16 yaşındaki çocuğun ailesini ziyaret etti: "Pazartesi açıklama yapacağız."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Mersin'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın afişine bıyık çizdiği ve afişin üzerine hakaret içeren ifadeler yazdığı gerekçesiyle tutuklanan 16 yaşındaki M.K.'nin ailesini ziyaret etti. 

ANKA'nın haberine göre M.K.'nin babası, ziyaret sırasında ağlayarak "Çocuk reşit olsa, 20-21 yaşında olsa diyeceğim ki ‘Oğlum bazı hareketlerinin bedelleri vardır, onları ödeyeceksin’. Ama bu çocuk 16 yaşında” diye konuştu.

Başarır ise şu ifadeleri kullandı: “Olacak şey değil. 16 yaşındaki bir çocuktan intikam alıyorlar. Bir sefer, bu çocuğun yatarı yok. İki, Adalet Bakanlığı’ndan izin alınması gereken bir suç. Biz pazartesi günü bir açıklama yapacağız, derhal evladımızın serbest bırakılmasını isteyeceğiz. Türkiye’de değişmeyen tek şey hukuksuzluk. Tek şey hukuksuzluk, olmaz ki bu. Utanıyorum artık. Ne istiyorsunuz ya? Daha bu çocuğun cezai ehliyeti olup olmadığı belli değil. Bir gün yatarı yok... Sen koskoca Cumhurbaşkanısın, o 16 yaşında hayatının baharında bir çocuk."

NE OLMUŞTU?

Mersin’de yaşayan ve bir meslek lisesinde eğitim alan 16 yaşındaki bir çocuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim afişine tükenmez kalemle bıyık çizdi. Kamera kayıtlarıyla kimliği tespit edilen çocuk gözaltına aldı. Çocuk şubede ifadesi alınan 16 yaşındaki çocuk, afişe bıyık yaptığını ancak afişin farklı noktalarındaki küfürlü içerikleri kendisinin yazmadığını söyledi. Çocuk şubedeki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen çocuk, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla nöbetçi mahkemeye çıkarıldı ve tutuklanarak Tarsus Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu’na gönderildi. (HABER MERKEZİ)