Ali Koç'tan Süper Kupa açıklaması: İsyanımızın ilk adımını Şanlıurfa'dan atıyoruz

U19 takımıyla Urfa'ya giden ve Süper Kupa maçı öncesi konuşan Fenerbahçe Başkanı Koç "İsyanımızın ilk adımını istemeyerek Şanlıurfa'da atmak zorundayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe ile Galatasaray, Urfa'da 2023 Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek.

İtirazlarının kabul edilmemesi nedeniyle sahaya U-19 ekibi ile çıkacak olan Fenerbahçe'nin başkanı Ali Koç, maç öncesi açıklama yaptı. 

"Bütün bu garip olayların tek bir kulübün başına gelmesi, olayların sıradanlaştırılması Fenerbahçe'yi isyan noktasına getirmiştir. İsyanımızın ilk adımını istemeyerek Şanlıurfa'da atmak zorundayız" diyen Ali Koç'un açıklamalarından satır başları şöyle: 

UĞRADIĞI HAKSIZLIKLARLA İSYAN ETME NOKTASINA GELDİ: Açıklayacak çok şey var. Birkaç dakikanızı alacağım. Öncelikle bugün ne yaşanacaksa bugüne kadar ne yaşandıysa tüm Fenerbahçe taraftarlarına şunu söylemek istiyorum. Bugün İslam Çupi'nin sözlerini hatırlama günüdür. Geldiğimiz nokta itibarıyla Fenerbahçe, yüzde 50 şansı olduğu Süper Kupa müsabakasına A takımı getirmeyip kupa şansını çok daha zayıflatmış bunu da inandığı değerler ve uğradığı haksızlıklara isyan etme noktasına geldiği için yapmıştır.

3 TEMMUZ DAVALARI HALA BİTMEDİ: Yaşadığımız haksızlıklar, terör örgütünün kurduğu kumpaslar, futbol takımımıza yapılan suikast girişimi, son deplasman maçımızda futbolcularımıza yapılan linç teşebbüsü, zorbalıkla çalınan özellikle 3 defa son haftada çalınan şampiyonluklarımız. Suikast girişiminin içimizi en çok acıtan, içinde bulunduğumuz durumu sorgulatan unsurlardan biri, suikast girişiminin halen faili meçhul kalması. O zamanın yönetimi de ligden çekilmeyi, maçların tehir edilmesini istemişti. Devletin en önemli kademelerinde teminatlar verilip, 'Biz bulacağız suçluları' denildi, 9 sene geçti hala bir ilerleme yok. 3 Temmuz kumpas sürecinde bazı açılan davaların havada kalmaması, sonuçlanmaması... Ne demek istiyorum. Bütün bu kötülüklerin, garip olayların, anormalliklerin tek bir kulübün başına gelmesi, olayların sıradanlaşması Fenerbahçe'yi isyan ettirecek noktaya getirmiştir.

İLK ADIMINI ATIYORUZ: Bütün bu garip olayların tek bir kulübün başına gelmesi, olayların sıradanlaştırılması Fenerbahçe'yi isyan noktasına getirmiştir. İsyanımızın ilk adımını istemeyerek Şanlıurfa'da atmak zorundayız.

ARSIZLAŞARAK DEVAM EDİYOR: Kötülüklerin, kötülüğün tarifi hiçbir alanda futbol alanında olduğu kadar somut, delilli ve gerçek olmamıştır. Bu gidişata son verilmediği için kötülükler, kötülük yapanlar arsızlaşmış, beden bulmuş ve artarak devam etmiştir.

YABANCI HAKEM GETİRİN: Bizim bugünkü isyanımız, tepkimiz, Süper Kupa'daki duruşumuzun sadece maçın tarihiyle, sadece son deplasman maçında yaşadıklarımızla ilgili, alakalı değildir. Olağanüstü genel kuruldaki videomuzda yaşananları gösterdik, anlattık. Asıl sorgulanması gereken, niye Fenerbahçe bunları yaşıyor, bunlar niye hep Fenerbahçe'nin başına geliyor demektense isyanımız ve isyanımız doğrultusunda ilk adımımızı atarken işi basitleştirmek, sanki hiçbir şey yaşanmamış gibi 'ne olacak maç tarihinde, oynasanız, başkaları da oynuyor' demek bizim açımızdan kabul edilebilir değil.

ALTTAN ALTTAN, İNCE İNCE ÇALIŞTILAR: Güvenli ortam sağlansaydı futbolcularımıza yapılan linç girişiminde futbolcularımız kendilerini korumak zorunda kalmazlardı. Sonra ne oldu? Tek bir geçmiş olsun mesajı paylaşılmadı. Ne devletten ne siyasetçilerden, herhangi bir siyasi partiden, futbolun paydaşlarından, buna TFF dahil olmak üzere. Bunu bir kere not ettik ama önemli olan kısım bu değil. Önemli olan kısım, bırakın geçmiş olsun mesajlarını, bazı rakiplerimiz Fenerbahçeli futbolcuların ceza alması için sıkı, alttan alttan, ince ince çalıştılar, bazıları açık açık. İnanabiliyor musunuz? Hapis cezası almalı diyenler bile oldu

TÜRK FUTBOLUNDA BİR ÇETE VAR: Baskıya dayanamayan TFF, iki futbolcumuza ceza verilmesini sağladı. Futbolcularımızın, teknik kadromuzun güvenliğinden sorumlu ve sağlayamayanlar ne ceza verilecek? Hakem yüksek puan aldı, onu gördük. TFF yerinde duruyor. Valiye, emniyet müdürüne herhangi bir işlem yok. Buradan ne mesaj çıkarmamız gerekiyor? Bakın arkadaşlar, Türk futbolunda şu döneme kadar az, şimdi daha sık dillendiriliyor, eksik ve bize göre net olan bir tespit var. Türk futbolunda hakemler üzerinden ligin gidişatını dizayn eden bir şebeke, çete, sistem var. İstedikleri şekilde manevra edebiliyorlar.

ÇOK SABIRLI DAVRANDIK: Trabzon'da yaşananlar basit bir holiganizm olayı değildir. Biz çok sabırlı davrandık, sakin olmaya çalıştık. Haksızlıkları haykırdık, tüm kumpaslara, suikast girişimlerine ve haksızlıklara rağmen spora ve sporcuya odaklandık. Olimpiyatlara en çok sporcu gönderenlerden birisi Fenerbahçe'dir. 

Biz çok şey yaşadık, sakin kaldık, sabırlı davrandık, haksızlıkları haykırdık, tüm kumpaslara, suikast girişimlerine, zorbalıklara rağmen spora odaklandık. Milli takımlara, olimpiyatlara en çok sporcu veren kulüplerden biriyiz. Artık bu haksızlıklara, adaletsizliklere, çifte standarta ve göz göre göre haksız rekabet tohumları ekenlere, emeğimizin çalınmasını isyan etmemiz gereken bir döneme girdik. Bugün attığımız adım, bundan sonra atacağımız adımların ilk somut adımıdır

TÜRK FUTBOLUNA RESET ZAMANI GELDİ: Türk futbolun artık bir 'reset' zamanı geldi. Bataklığı kurutup Türk futbolunun kendisini yeniden inşa etmesi gereken bir dönemdeyiz. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Niyet, arzu, cesaret olsun Türkiye'de bunu yapacak liyakatli kadrolar mevcuttur. Bu doğrultuda kulübümüzün haklı isyanları, zorunluluktan yapmaya karar verdiğimiz eylemler süreci yapılması gereken temizliği inşallah başlatır. Olmazsa olmaz bir konuma gelmiştir. Zaman tarafsızlık, adil rekabet ve sportif ahlağın öne çıkması gereken zamandır.

NORMAL BİR FEDERASYON 15 MART'A KADAR BEKLER: TFF isteseniz, planlasanız, kurgulasanız bu kadar çok olayı isteseniz hiç kimse aynı sezona sığdıramazdı. Sihirbaz olsanız olmazdı. Daha ne olması gerekiyor aynaya bakıp yüzleşmek için. Yalpalayan, yolda giderken anlık refleksle kararlar alan, aldığı pek çok karardan dönen, maç planlaması yapmaktan uzak, hatta bile bile mi Türkiye'nin büyük camialarını karşı karşıya getiriyorlar, bilemiyorum. Birçok uygulama, adım buna sebebiyet veriyor. Normal bir federasyon, 15 Mart'a kadar bekler, Türk takımlarının tur atlayıp atlamamasına göre tarih belirler. Onlar ne yaptılar, beklemediler. Bir SÜper Kupa için tüm ligleri tatil ettiler, onun için yayıncı kuruluşa çok sempatik gözüküyorlar."

YUNAN FEDERASYONU: Bizim isyanımızı bir maç tarihine bağlayan arkadaşlar gerçekten kötü niyetlisiniz. Maç planlamasına bakalım... Yunan federasyonunu örnek olarak gösteriyorlar. Kendi beceriksizliklerini karşı bu kararları paylaşıyorlar. Yunan federasyonu yabancı hakem getiriyor o zaman sizde getirin.

KARAGÜMRÜK'E GÜCÜN YETİYOR, GALATASARAY'A YETMİYOR: Galatasaray Avrupa'da tur atlasaydı bu maç bugün oynanacak mıydı? Şanlıurfa bizim gideceğimiz Atina deplasmanıyla aynı mesafededir. Biz 'Karagümrük maçımızı ertelemeyin, bu maçı erteleyin' dedik. 'Rakip istemiyor' dediler. 'Karagümrük de istemiyor. Onu ne yapacaksınız?' dedik 'Onu hallederiz' diyorlar. Karagümrük'e gücün yetiyor, Galatasaray'a gücün yetmiyor öyle mi?

BİLETLERİN HEPSİ SATIN ALINDI: Biz Şanlıurfa'ya borçluyuz. Buradaki biletlerin hepsini Fenerbahçe Kulübü satın almıştır. Biletlerle ilgili bir kayıp yoktur.

2011 SÜPER KUPASI'NIN ŞANLIURFA'DA OYNANMASINI TALEP EDECEĞİZ: 2011 yılında oynanmayan Süper Kupa'nın Beşiktaş'la Şanlıurfa'da oynanmasını talep edeceğiz. Süper Kupa'nın burada oynanmasını öneren de Fenerbahçe'dir. Oynamak isterdik ama kararımızın arkasındayız.

Yayıncı kuruluş kendi çıkar ve menfaatleri çerçevesinde, Fenerbahçe camiasını ayrıştıracak şekilde yayın yapıyor. Yayıncı kuruluşun kredisi bitmiştir.

'BAŞKANLIĞI BIRAKMA' KARARI: Olağanüstü bir şey olmadığı takdirde demiştim. Olağanüstü bir şey bence şu an olmadı ama oraya doğru gidiyor. Yönetici arkadaşlarım bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiği konusunda haklı gerekçelerle baskı yapıyorlar. Bayramdan sonra bir daha ele alacağız.

 

 

(SPOR SERVİSİ)