Ali Koç'tan Mustafa Cengiz'e: Biz bir yere kadar yaşa hürmet gösterebiliriz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in derbi maçta stada sınırlamanın üzerinde seyirci olduğu ve küfür edildiği iddialarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Küfür mü edildi, 3 bin kişi mi sokuldu, bunların cevabını misliyle vereceğiz. Biz bir yere kadar yaşa, duruma hürmet gösterebiliriz. Bugüne kadar da gösterdik ama biz de bir camiayı temsil ediyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tüm takımı tebrik eden Ali Koç, "Hocamızı, sportif direktörümüzü, oyuncularımızı ve tüm ekibimizi tebrik ediyorum, güzel bir reaksiyon verdiler. İlk yarı oynadığımız futbolu ikinci yarıya da yayarsak ilerleyen maçlarda çok daha iyi olacağız. Son 11 maçın 9'unu kazandık, birer beraberlik ve mağlubiyetimiz var. Bütünsel açıdan bakarsak doğru yoldayız” diye konuştu.

'BU ZİHNİYET OLDUĞU SÜRECE NE DOSTLUK NE KARDEŞLİK OLUR'

Koç, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara ilişkin ise şunları söyledi:

"Bu insanların, koskoca adamların yalanları, iftiraları 1 haftada neredeyse her gün konuşup başta beni ve kulübümü hedef almaları biz bunlara ayak uyduramayız, yetişemeyiz. Müthiş bir yalan, iftira kampanyası ve algı operasyonu yapıyorlar. Yapsınlar canları sağ olsun ama sanmayın ki biz bunlara cevap vermeyeceğiz. İlgili arkadaşlar zamanı gelince bilgi ve belgelerle cevabını verecektir ama bu zihniyet var olduğu sürece Türk futbolunda hiçbir zaman ne barış, ne dostluk, ne de kardeşlik olur."

ARDA TURAN'IN CEZASI: AZ BİLE VERMİŞLER

Ali Koç, Galatasaraylı futbolcu Arda Turan'a Fenerbahçe maçından sonra soyunma odasında küfrettiği için verilen 2 maçlık cezanın sorulması üzerine "Ona az bile vermişler" karşılığını verdi.

Galatasaray cephesinden çok ağır ithamlara maruz kaldıklarını belirten Koç, “Küfür mü edildi, 3 bin kişi mi sokuldu, localara adam mı alındı biz bunların cevabını misliyle vereceğiz. Türk futbolunun kalitesinde yöneticilerin tutumu da çok çok önemli. Söylemleri de çok çok önemli. Dikkat ediyorum basında 1 haftadır 'Ya bravo Fenerbahçe'ye hiç muhatap olmuyorlar, bu toplara girmiyorlar, ortamı germiyorlar' demiyorsunuz. Sizden özellikle rica ediyorum bu iddiaları ki biz iftira diyoruz, koskoca adamların iftiralarını bir araştırmanızı doğru mu yanlış mı?" dedi.

'BİR YERE KADAR YAŞA HÜRMET GÖSTEREBİLİRİZ'

“Biz bir yere kadar yaşa, duruma hürmet gösterebiliriz” diyen Ali Koç, “Bugüne kadar da gösterdik ama biz de bir camiayı temsil ediyoruz. Onun için tez zamanda ilgili arkadaşlarım ne cevap hak ediyorlarsa vereceklerdir ama ayıp ediyorlar" ifadelerini kullandı. (İSTANBUL/AA)