Ali Koç'tan İmamoğlu'na: Umarım hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez

Ali Koç, Uğur Dündar'ı bordo mavi kravatla ziyaret eden ve içinde Fenerbahçe'ye yönelik hakaret içeren ifadeler olan kitap hediye eden Ekrem İmamoğlu için, "Kötü niyetliydi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nun Nisan Ayı Olağan Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Yapılan konuşmaların ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu. Ali Koç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar’a yaptığı ziyarette taktığı bordo-mavili kravata tepki gösterdi.

'ZİYARETÇİ KÖTÜ NİYETLİYDİ'

Ali Koç şöyle konuştu:

"Biz siyaset üstüyüz ama siyasete çekiliyoruz. Ettiğim laflar bir siyasi partiye, iktidara değildi. Lafım; bulundukları konumu taşıyamayan siyasetçileredir. Biz Türkiye Cumhurbaşkanına en büyük siper olmuş camiayız. Kimse yokken sokaktaydık. Bunu sayın Cumhurbaşkanımız takdir ediyor. Devletin sorumlu kesimleri, onlar da aynı şekilde takdir ediyor. Pek çok takım taraftarı da öyle…

Bu ilden gelen insanların genelleme yapmıyorum ama enteresan özellikleri var.  A Milli Takım Teknik Direktörü (Şenol Güneş), Fenerbahçe Stadyumu’na maça bordo mavi kravatla gelir. Şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı da, bordo mavi kravatla gelir. Kime ne anlatıyorsunuz?

Bir de utanmadan, o kitabın içinde yazanları bilmiyordum, eminim sayın başkan (Uğur Dündar) da bilmiyordu… Umarım Fenerbahçelilerin, Ekrem İmamoğlu’na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez. Uğur Bey forma verdi, ben olsam vermezdim. Ancak niyeti kötü değildi. Ziyaretçisinin niyeti kötüydü. Korka korka Türk futbolu bugünlere geldi. Yarın bir gün benim başıma ne gelir bilmiyorum. Ama susarsam da aynada kendime bakamayacağımı biliyorum."

'ARDA GÜLER SEZONU KAPATTI'

Futbol takımıyla ilgili konuşan Koç, sakatlığı bulunan Arda Güler'in sezonun geri kalanında forma giyemeyeceğini belirtti.

Koç açıklamasında, "Dün Arda Güler sezonu kapattı. Kim Min-Jae de ayağındaki sorun sebebiyle Kore'deki doktoruna gitti." dedi.

DİVAN KURULUNDA TARTIŞMA YAŞANDI

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısında üyelerden Engin Turan'ın, konuşması sırasında eski divan kurulu başkanı Vefa Küçük'e yönelik bazı sözler söylemesi, kurulu izleyenler arasında tepkiye neden oldu.

Turan, 1998 yılı seçimlerinde Vefa Küçük aday olduğu zaman, sevdiği dayısının bir arkadaşı, ortağı olmasına rağmen ona oy vermediğini Aziz Yıldırım'a oy verdiğini belirterek, "En son yapılan yüksek divan kurulu seçiminde çıkan 3 adaydan kime oy vereceğimi bilemiyordum. Vefa Küçük hariç tabii. Uğur bey aday olduğunda çok sevindim ve oyumu kendisine verdim. Ki bu arada da saygıdeğer Ferruh Manav'ı da rahmetle anıyorum. Vefa Küçük'ün, ona yaptığı yüksek divan kurulundaki uygulamalarını da şiddetle reddediyorum. Çünkü konuşturmamıştı. Ve hangi ruh haliyle burada oturduğuna şaşırıyorum. Ki size (Uğur Dündar) söylediği ağır hakaretlere rağmen" dedi.

Bu sözler üzerine tepki alan Turan, "Hayır, konuşurum mahkemeye verirsin beyefendi, Ferruh Manav'a rahmet bile dilememiştir, burada konuşan kızı anlattı" dedi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar da araya girerek, "Çok özür diliyorum burada kesmek zorunda kalacağım. Belli bir adap ölçüsü, nezaket içerisinde her türlü eleştiri yapılabilir ama etik değerlere saygılı olmak ve bu kulübe uzun süre hizmet etmiş olan değerli bir yüksek divan kurulu başkanına burada, kameraların önünde hakaret edilmesine ben asla izin vermem" şeklinde konuştu.

Dündar'a dönerek, "Fenerbahçe Kulübü kabadayıların yeri değildir" diye bağıran Turan'a cevap veren Dündar, "Mikrofonu kapattırdık. Konuşmayı kesiyorum" dedi. Daha sonra Turan'ın yanına geçti ve kürsüden inmesini rica etti. Tepkilerin artması üzerine kürsüye gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç da, Engin Turan'dan kürsüden inmesini rica etti.

Tepkilerinden ardından konuşması yarıda kesilerek kürsüden indirilen ve salondan çıkarılan Engin Turan ile bazı izleyiciler arasında arbede yaşandı. Üzerine yürünen Turan, güvenlik görevlileri tarafından terasa çıkarıldı. (HABER MERKEZİ)