Ali Koç'tan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a mektup: Nefret söyleminin aşısı yok

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun kendisini hedef alan vaazı nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a mektup yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun verdiği vaaz esnasında kendisini hedef alan sözleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a bir mektup yazdı. FOX TV'den İsmail Küçükkaya'nın aktarımına göre Ali Koç, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Kutsal mekanımız olan camilere bu nefret söylemini taşımak, hem de tamamen yalan yanlış bilgilerle ve iftiralarla bunu yapmak, hem çok üzücü hem de ürkütücü. İnsanlığın barışını savunması gereken bu zor günlerde umut aşılaması ve birleştirmesi beklenen bir din görevlisi nasıl bu kadar sorumsuzca davranabilir? İnanın bir cevap bulamıyorum.

Dünyanın çok uzun zamandır karşı karşıya olduğu bir diğer salgın da 'nefret söylemi' ve ne yazık ki bu salgınla mücadele edebileceğimiz bir aşı da yok. Ancak hep birlikte bu kişilere asla geçit vermeyerek nefret söyleminin olağanlaşmasına müsaade etmeyerek ve tolerans göstermeyerek anlamlı bir yol alabiliriz. Bu her şeyden önce çocuklarımıza karşı sorumluluğumuzdur diye düşünüyorum.

Kul hakkına girmeden, yalan söylemeden, iftiradan sakınarak yaşama sorumluluğuna sahip bir ailenin temsilcisi olarak derinden hissettiğim gönül kırgınlığımı sizinle paylaşmak istedim."

NE OLMUŞTU? 

Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu bayram ziyareti için gittiği Sakarya’nın Karasu ilçesinde Cuma namazı kıldırmış ve vaazında Balkan göçmenleriyle ilgili olarak, "Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil" ifadelerini kullanmıştı. 

Soytekinoğlu, konuşmasının devamını ise Gezi eylemlerine bağlayarak, "İstanbul’da Gezi olaylarında otellerinde barındıran kimdi? Gene Yahudilerdi. Şu an bir şirketin bir takımın da başkanı" diyerek Ali Koç'u hedef göstermişti. Büyük tepki gören sözlerinin ardından açığa alınan Soytekin hakkında savcılık da soruşturma başlatmıştı. (HABER MERKEZİ)