Ali Koç: Ukrayna'dan özür dilemeyeceğiz, onlar bizden özür dilemeli

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Dinamo Kiev maçındaki 'Vladimir Putin' tezahüratıyla ilgili özür dilemeyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun (YDK) Temmuz ayı Olağan Toplantısı Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Başkan Ali Koç, YDK üyelerinin açıklamalarının ardından cevaben kürsüye çıktı.

Ali Koç, YDK üyelerinden Cengiz Tokgöz'ün Ukrayna'dan özür dilenmesi talebi ve 12 numaralı formanın Jesus'a verilmesi sözleri hakkında, "Ukrayna'dan özür dilemeyeceğiz. Niye dilemeyeceğimizi de size biraz sonra anlatacağım. Ukrayna'nın da dışişleri sözcüsünün, büyükelçisinin haksız söylemlerine baksanız onlar bizden özür dilemeli. Siz herhalde maçta bulunmadınız, medyada her konumuza maydanoz olan rakip taraftarların sosyal medyada yaptığı çalışmalardan etkilenmiş olmanız lazım. Özür dilememizi istemeniz Fenerbahçe Spor Kulübü'ne hakarettir. 12 numaralı formanın hocaya hediye edilmesi, saygı duyarım. Pek çok kulüpten teklif olmasına rağmen bize gelmesi sebeplerden biri taraftarımızdı. O anlayışla yaptık, yanlışsa affınıza sığınırız" şeklinde konuştu.

‘ALEX, CAN BARTU, LEFTER HEYKELLERİNİ ATATÜRK'ÜN YANINDA UYGUN BULMAM’

Ülker Stadyumu önüne konulan Atatürk heykeli hakkında konuşan Ali Koç, "Kenan Evren Lisesi'ni biz devraldıktan Atatürk heykelini bulduk. Bir çalışanımızın önerisiyle heykeli aldık hazırladık bugün gördüğünüz yere koymanın uygun olacağını düşündük. Katılan var, katılmayan var ama öncelikle bu öneriyi getiren arkadaşımızı canı gönülden kutluyorum. Çok da etki yaptı. Bununla beraber Alex, Can Bartu, Lefter heykellerini görüş verenler oldu ama Atatürk'ün yanında ben uygun bulmam. Biz de kendi aramızda acaba onları oradan alıp daha gözle görünür, stada yakın yere koyabilir miyiz diye değerlendirmemiz oldu, onu tekrar gözden geçirelim" diye konuştu.

‘TESİSLERİN 100'ÜNCÜ YILA YETİŞMESİ EN BÜYÜK HAYALİMİZ"

Ali Koç, inşa edilecek tesislerin 100'üncü yıla yetişmesinin en büyük hayalleri olduğunu ifade ederek, "Çalışmalar çok güzel devam ediyor. Tamamen bitmese de en azından parmakla göstereceğimiz 100'üncü yılda bir akademimiz inşallah olacak. Akademi bittiği zaman her şey orada olacak" şeklinde konuştu.

‘TRANSFERLERİN GEÇ KALINDIĞINA KATILMIYORUM’

Başkan Ali Koç, son 4 senede hiç bu kadar erken sezona başlayıp erken transfer yapmadıklarını dile getirerek, "Geç kalındığına katılmıyorum. İmkanlarınız sınırlı olduğu zaman istediğinizi istediğiniz zaman ne yazık ki yapamıyorsunuz. Bu sene bir nebze elimiz daha rahat harcama limitleri var tabii o rahatlık içindedir ki haziran temmuzda transfer yapabildik. Transferlerle ilgili, niye hocanın isteği her şeyi yapıyorsunuz, v.s. Ağzınızla kuş tutsanız da her zaman tenkit edileceğiz ama bana göre bu sene doğru yoldayız" diye konuştu. 

‘OLİMPİYATLARA EN ÇOK SPORCUYU GÖNDEREN KULÜBÜZ’

Koç, yaptığı konuşmada, yıllardır olimpiyatlara en çok sporcuyu gönderen kulüp olduklarının altını çizerek, "Artık alışmaya başladık. Olimpiyatlar, Akdeniz Oyunları, Avrupa derken sporcularımız inşallah alıştığımız madalyaları gelenek haline getirir. Yıllardır olimpiyatlara en çok sporcuyu gönderen kulübüz. İnşallah bu gelişmeyi üzerine koyarak devam ettiririz. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler ali koç fenerbahçe